Ния Петрова и пътуващият ѝ дебютен сингъл By myself

Момичето, чийто глас можеш да познаеш и на най-шумното място, разказва за първата си авторска песен

0 коментара Сподели:

Ния Петрова, NIYA, миналогодишният победител в "Гласът на България", или както най-добре я познаваме – момичето с гигантския глас. Певицата, пред чийто талант притихнаха всички, съвсем скоро представи дебютния си сингъл By myself, а ние бързаме да го споделим с теб, защото и музиката, и клипът прескочиха границите на комерсиалното с нежността на най-високите ноти.

Желанието да превърне идеята си в реалност отведе NIYA и целия снимачен екип на хиляди километри оттук, чак до земите на Йордания.

Още с първите кадри клипът потапя в атмосферата на Близкия изток, а музиката, специфичният глас на Ния и цялостното звучене – те въздействат по онзи начин, който всички търсим в изкуството.

Ето и какво сподели с нас NIYA за новата си авторска песен:

Здрасти, Ния, как си? Предполагаме, всекидневието ти отново е запълнено от творчество?

Здрасти, добре съм, благодаря. Определено е уплътнено с доста неща, вече все по-често творчество, но също така работа и какво ли още не.

Съвсем скоро излезе първият ти самостоятелен сингъл By Myself с официално видео към него. Клипът и музиката определено прескочиха комерсиалните граници, разкажи ни как се роди идеята.

Много се радвам, че успяхме да надскочим комерсиалните граници. Идеята за By Myself се роди още през миналото лято, въртя се известно време в главата ми. Хубавото е, че успях да намеря думи и горе-долу да я разкажа на хората, с които я създадохме, за да може наистина да стане реалност.

Видеото е заснето в земите на Йордания. Какво те накара да избереш именно Близкия изток за снимачна площадка?

Заснехме го там, защото идеята за самото парче, както споменах, се роди през лятото и искахме да носи усещане за свободата да пътуваш, да бъдеш на хубави места, да откриваш, да опознаваш. Това, че се случи точно в Йордания, стана почти без да искаме, но в крайна сметка го избрахме, защото е интересно и, честно казано, дестинация, която наистина имахме желание да видим. Също така изцяло показваше всичко това, което търсехме като емоции.

Реализирането на подобен проект изисква сериозна подготовка. Кои са имената, които застанаха рамо до рамо с теб, за да се превърне идеята ти в реалност?

Видеото към песента е дело на оператора Силвио Силвионов, режисьор е Велина Балинова. Двамата заснеха супер яките кадри, измислиха цялата концепция – как да рулираме измежду улици, полупостройки, разпадащи се сгради. Успяхме да уловим духа на пустинята. Пръст в създаването на самото парче има Прея, която написа текста, както и част от кантото и музиката. Тя си партнираше с Петър Йотов и Денис Попстоев, които доизмислиха музиката, направиха аранжимента и, честно казано, без тях тримата тази песен нямаше да бъде реалност. Работата с тези хора ми показа и ме научи на доста неща.

За финал ни се иска леко да дръпнем завесите в музикален аспект. Какво да очакваме от NИYA в близко бъдеще?

Все повече авторски неща. Иска ми се да стана по-активна в самото създаване на парчетата, работя по въпроса. В края на февруари имам концерт, на който за първи път ще изляза с live band. Случката ще бъде в бар "Петък", датата е 19-и февруари, а входът изцяло свободен.

Изминаха едва няколко месеца след финала на шоуто, a мотивацията на младата изпълнителка да представи авторски албум на меломаните е все по-голяма. В момента NИYA работи над новото си EP, в което ще бъде включен и сингълът By myself, а какво да очакваме на акустичния ѝ лайв, можеш да разбереш тук

Виж какво сподели и първата дама на стендъпа.

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9.

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *