Росен Ватев: Broken Machine е един от шамарите в новия албум на Tube Hedzzz

Инди рок бандата издаде и официално видео към сингъла Broken Machine, което заслужава цялото ти внимание

0 коментара Сподели:

С голямо удоволствие ви срещаме с един любим столичен герой – Росен Ватев, който е известен в музикалните среди с участието си в проекти като Jeremy?, Bobo & The Gang и много други. Една от групите, с които дели сцената, е Tube Hedzzz, които представиха своя втори студиен албум Beyond в края на миналата година. Суровото звучене на първия сингъл от него – Broken Machine, безспорно спечели феновете на този стил. Песента има социално послание, насочено към хората, които бягат от изкривените норми, наложени ни от общество. Broken machine e за онези, които искат промяна. За онези, които искат да счупят машината, да излязат от общоприетите рамки. Членовете на бандата го определят като „един от шамарите в албума“ и неслучайно са избрали точно него за сингъл. Съвсем скоро Жоро Манов изключително умело успя да улови духа на самото парче и да го облече в кадри, благодарение на които музиката и текстът въздействат още по-силно на слушателя.

Здрасти, Росене, как си? Познат си на публиката от редица проекти, с какво Tube Hedzzz се различава от тях?

Здравейте, чувствам се чудесно. Tube Hedzzz се различават от всичко останало, в което участвам или съм участвал, с това, че музикантите в бандата са изключително широко скроени и по този начин можем да обхванем доста широка гама от жанрове и да правим много смесици от различни стилове в авторската си музика. Също така е мястото, където можем да се освободим напълно и да се чувстваме себе си.

Като инструменталист ти виждаш и чуваш музиката по различен начин от слушателите, какво ти носи рокендролът като усещане?

Всъщност рокендролът ме връща много назад във времето, защото като дете съм слушал изключително много тази музика. Връща ме към корените ми, към много начална форма на това, което съм.

Какво е посланието на Broken Machine и как усетихте, че именно това е първият сингъл, който трябва да визуализирате?

Посланието на Broken Machine е свързано с отказа да приемеш това, което ти е налагано, независимо дали от каноните на обществото, социалната система, нейните недъзи, държавата и т.н.

Музиката на парчето е моя и по-скоро другите в бандата решиха, че това ще е нашият сингъл, тъй като на мен ми се струваше доста нескромно аз да кажа „да, това ще е“. Също така, когато видяхме какъв е резултатът в репетиционния процес и го засвирихме, се разбра, че парчето изцяло има потенциала да бъде пилотен сингъл на албума ни.

Колко време отне да заснемете видеото и как протече снимачният процес?

Успяхме да го заснемем за един ден. Снимачният процес протече изключително приятно, защото Жоро Манов, Крум Родригез и целият екип на „Кламер“ са много готини хора и за мен лично са като семейство, тъй като ги познавам от много време.

Има ли определени граници, които искахте да преминете с албума Beyond?

Да, има такива –  границите на закостенялото съзнание. Във връзка с това смятам, че сега е моментът да обърнем нещата повече към себе си и да се опитаме да намерим някакво ново ниво на възприятие спрямо околния свят и спрямо това, което се случва. Да бъдем по-заедно. За тези неща става въпрос в Beyond.

Къде могат меломаните да чуят музиката ви на живо в следващите месеци?

Бих искал да поканя всички на 6 февруари в клуб Терминал 1,където заедно с Мирян Костадинов – MIRY и неговата банда ще направим изцяло авторски пърформанс. Всички, които се кефят на качествения рокендрол, могат да заповядат на 6-и. След това ни предстои участие в Пловдив към края на февруари. Следете страницата на групата, за да разберете повече.

Повече за концерта на Tube Hedzzz можеш да разбереш тук.

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Какво още се случва в града? последвай Instagram профилът ни и разбери прав

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *