5 събития за след работа: 4 – 8 Февруари

Седмица за всички след работни екстремисти

0 коментара Сподели:

Идните дни изобилстват на интересни случвания, които няма как да изпуснем. Понеделнишки правим графика, така че нито един ден да не скучаем след работа. Филми, изкуство, мода – ще разбереш защо носим пижами, що е то съвременна графика и какви са тайните на галактиката, къде да бъдеш, за да узнаеш точно това, чети по-надолу.

ЕХО ОТ БАНСКОФИЛМФЕСТ 2018 – ФИЛМОВА ПАНОРАМА
Понеделник до четвъртък, 18.30 часа, Полски културен институт

Най-доброто от световното планинарско и екстремно кино идва в София. В продължение на седмица ще можеш да видиш всички наградени филми от миналогодишния фестивал в Банско, а като изненада и още няколко готини ленти. Кинопанорамата ти гарантира стопроцентови приключение и адреналин дори само седнал пред екрана. Няма да пропуснем и българския “Един ден на Витоша” на Руслан Вакрилов, който ни очаква още в 20.30 часа, във вторник.

ВРЕМЕ И СТИЛ

Вторник, 18 часа, Structura Gallery

Освен екстремното кино във вторник се отбиваме и в галерия „Структура“. Тук ни очаква любопитното представяне на книгата на най-авангардната българска дизайнерка Мария Василева. Дори да не си маниак на модна тема, със сигурност ще ти бъде интересно да се потопиш в парадоксите, които тя диктува, както и да се запознаеш с историята на някои от най-носените и популярни дрехи. В деня на представянето очакваме моден пърформанс, вдъхновен от книгата, както и ще чуем Ива Янкулова, която ни посреща още от корицата.

ИЗЛОЖБА WITH 12 HANDS
Вторник, 18.30 часа, Rakursi Art Gallery

От вторник та чак до 23 февруари галерия „Ракурси“ се посвещава на Pint Nest studio. Ако случайно не си се отбивал до творческото им ателие, ще издадем, че момчетата са истински съвременни магьосници, които със сигурност знаят какво правят. Влюбени в графиката, те майсторят форми и пространства, състояния, мисли и чувства, придават особена топлота и  интимност на възприятието. От прецизността на миниатюрата до монументалното внушение на графичното произведение – очакваме със затаен дъх да вдигнат завесата на изложбата.

RATIO ПРЕДСТАВЯ: ТАЙНИТЕ В СЪРЦАТА НА ГАЛАКТИКИТЕ
Вторник, 20 часа, City Stage

Ако и ти като нас поне веднъж си мислил какво ли е да попаднеш в черна дупка и що е това космическо чудовище, което може с лекота да събере в себе си милиони Слънца, то във вторник те очакваме на борда за едно интергалактическо събитие. Капитан на кораба ще бъде д-р Владимир Божилов, който освен преподавател по астрономия в СУ е и активен комуникатор на науката. Ако още се чудиш какво точно значи това, със сигурност не пропускай събитието – то ще ти отвори чакрите за един нов вид наука, интересна и любопитна.

НИНА НИКОЛИНА
Петък, 22 часа, Sofia Live Club

Етно-джаз аранжименти на познати български народни песни ще раздвижат кръвта ни за финал на седмицата. Нина Николина, Калин Вельов, Мартин Ташев, Ясен Велчев и Таня Първанова ще ни поднесат музикална колаборация между традиция и съвременност, а в репертоара са включили „Яна“,  „Лудо младо“, „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Излел е Дельо хайдутин“, „Пуста младост“, „Вечеряй, Радо“, „Гюл девойка“, „Лажи, Вере“, „Свети Георги“,  „Назад, назад, моме Калино“, „Майстор Манол“  и други.

Виж какво ти вещаят звездите този месец.

Гласувай за наградите на goguide.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *