5 сериала, които да не пропускаме през февруари

Джилиан Андерсън ще разбулва мистериите на „досиетата“ XXL, а Ричард Гиър прави голям пробив на малък екран без хубава жена

0 коментара Сподели:

Най-сетне си отиде и 1756-ти януари, новото начало така и не дойде… е, поне за много от нас… но пък измъкващият се между капките късичък февруари идва с нови предложения за сериали, които да ни разбудят от зимния сън. Вижте как Джилиан Андерсън се бори със злите демони на това да си „драматична актриса“, когато много, ама много искаш да играеш в комедиен сериал, и се върнете в тези луди, луди и невероятно красиви 80-те с един сериал за краха на „Уолстрийт“. Защото няма какво да се лъжем… 2019-а засега започва крайно неубедително и разочароващо.

1. „Черен понеделник“ -Black Monday

В „Черен понеделник“ пътуваме обратно към 19 октомври ‘87-а година – най-лошия ден в историята на „Уол Стрийт“, когато група аутсайдери навлизат във владенията на „Старите кучета“, разбивайки на парчета най-голямата световна финансова система, едно „Ламборгини“ и един стъклен покрив. Драмедито, което представя по свой си начин мистичните обстоятелства, причинили един от най-кошмарните дни в Америка, е напълно посветено на чудните 80-те – с невероятната им музика, странни и бухнали прически, цветни костюми, лудост и безумие, поръсени с много кокаин и безкомпромисната битка между бедни и богати. Изпълнен с много енергия, „Черният понеделник“ проследява със солидно количество черен хумор т.нар. „Кървава баня на Уолстрийт“, когато само за седем часа се стопяват близо 560 милиарда долара. А вие се ядосвате за онези 20 лева, които ви откраднаха в метрото преди ден..

2. „Секс образование“ – Sex Education

От времето на „Досиетата Х“, знаем, че Джилиан Андерсън я бива да разбулва и най-дълбоките и тъмни мистерии… Сега любимата ни детективка на свръхестественото ще разкрива нови мистерии… този път по-скоро от типа на „Досиетата XXL“. Рижокосата актриса ще се гмурне в разкриването на най-мръсните секс тайни в нова поредица на „Нетфликс“. Ролята ѝ на секс терапевт ще ни представи екранната половинка на Дейвид Духовни в съвсем различен образ. „Секс образование“ е първият голям тв проект на Джилиан Андерсън след „Досиетата Х“, които приключиха официално след 11-и сезон. Самата Андерсън казва, че с този сериал е искала да предизвика себе си и своя талант да играе и по-комедийни роли. Е, остава да разберем дали въобще има такъв талант.

3. „След края на живота“ After life

След като участва в пълнометражния филм „Специални кореспонденти“ и представи своето stand-up шоу „Човечност“, Рики Жерве се връща на тв екрана с новата си комедийна поредица „След края на живота“. Жерве влиза в ролята на Тони, който се учи да се справя с трудностите, които изпитва след смъртта на своята съпруга. За да преодолее трагедията, Тони решава да прави всичко, което се е страхувал да прави преди. Нещо като Yes, manна Джим Кери. В поредицата ще участват много познати британски звезди от вече поостарялата поредица „Офисът“. Първият епизод на сериала започва с гнева, който изпитва Тони от това, че е загубил жена си. Объркан и ядосан, той търси отмъщение, като се държи ужасяващо грубо с всеки, който срещне… за негова изненада обаче всеки се държи твърде, твърде мило и не отговаря на жестоките му думи. „Идеята ми дойде, след като се разделих със съпругата ми. Загубих всичко. Нямах дом. Нямах работа. Трябваше да започна да ходя отново по срещи. Това е много страшно. На 55 години трябваше да започна всичко от начало, а през цялото време исках тя да се върне обратно. Трябваше обаче да се справя без човека, с когото мислех, че ще споделя живота си, разказва самият Жерве.

4.„Майкабащасин“ – MotherFatherSon 

Секс идолът на 90-те Ричард Гиър прави своя голям пробив на малкия екран със сериал, продуциран от Би Би Си. Звездата от „Хубава жена“ играе мастит бизнесмен и медиен магнат, който трябва да поправя щетите, причинени на империята му от неговия разхайтен, но пък много амбициозен 30-годишен син Кейдън. Младежът е решил да следва стъпките на баща си Макс и има огромното желание да удвои и утрои семейното богатство. Дотук всичко добре. Невинаги обаче това, което искаме да постигнем, съответства на нашите способности. Още повече, когато водим живот ала Дориан Грей. Последствията от самоунищожителния живот на Макс застрашават бъдещето на семейството, на империята и дори на моменти на държавата. Но Ричард Гиър не се плаши лесно… нито от хубави жени, нито от непослушни синове.

5.Академия „Ъмбрела“ – The Umbrella Academy 

Сериал за онези от нас, които все още не са се отказали от видеоигрите и комиксите. Задава се една интригуваща адаптация на комиксите на Джерарт Уей и Габриел Бa.Сериалът е за 43 деца, родени от напълно несвързани по между си жени през 1989 година. Всички тези бебета обаче се появяват на бял свят със свръхестествени способности и по-късно са осиновени от сър Реджиналд Харгрийвс. Тийнейджърите са обучавани в специална академия, където трябва да се научат да използват своите умения по предназначение с надеждата, че ще спасят света от апокалипсис. Времето минава, краят на света не идва, децата стават големи и се отчуждават един от друг… всичко това до деня, в който се събират отново след смъртта на своя осиновител. Те трябва да разберат кой е виновен за това и, разбира се… все някога да спасят Земята! И още по-трудното: да преодолеят търканията помежду си.

Гледа ли вече Аквамен?

Гласувай за любимото си място в града.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *