Тяхното място

Романтичният проект на фотографа Ник Олсън и дизайнерката Лайла Хоруиц

0 коментара Сподели:

Когато фотографът Ник Олсън среща дизайнерката Лайла Хоруиц за пръв път, решава да направи срещата им незабравима и затова я завежда на разходка из планините на Западна Вирджиния. Намират приятно местенце на върха на един хълм, в близост до кристално чисто езеро с идеален изглед към приближаващото хоризонта слънце. Докато разговарят и топлите цветове на залеза обливат лицата им, си представят как биха искали точно на това място да имат малка, уютна къщичка, с фасада изцяло от прозорци, за да могат да гледат всеки следващ залез в цялата му красота, всеки ден.

И докато тази мисъл би озарила пространството на всеки друг като една вечна, но някак непостижима мечта, младата двойка решава да се заеме активно с реализирането ѝ.


След по-малко от година двамата напускат работата си в големия град и се впускат в търсене на парченцата, нужни за построяване на приказната къща на мечтите им. Обикалят антикварни магазини и гаражни разпродажби из цяла Пенсилвания, подбирайки стари прозорци, които да послужат за фасада на новия им дом. Лайла разказва: „Има нещо магично в старите прозорци. Формата и стилът им говорят толкова много за времето, в което са създадени, както и за сградите и къщите, в които са "живели“.

Връщайки се седмица по-късно в Западна Вирджиния, двамата започват да изграждат основите, на същото място, където за пръв път се ражда идеята. Сами построяват къщата само за няколко месеца, като освен прозорците използват рециклирано дърво, а интериорът е съставен изцяло от антични мебели от естествени материали. Монтират дори и стара печка на дърва, за да се топлят през студените зимни дни. И всичко това с бюджет от около $500!


Ник споделя: „ Успяхме, защото на първо място сме артисти и създатели. Трябваше да бъдем изобретателни, за да го направим с толкова малко ресурси, а в това сме добри.“

Въпреки че в къщата няма електричество или канализация, двамата се чувстват изключително уютно и прекарват голяма част от времето си в този малък оазис. И така домът на мечтите им, вече придобил физически облик, всяка вечер свети ярко между клоните на дърветата, попил топлината на поредния залез.

Двойката вдъхновява Мат Глас и Джордан Уейн Лонг да заснемат кратък клип, с който историята на Ник и Лайла да придобие още по-голяма популярност, като крайната цел е зрителят да осъзнае, че мечтите ги сбъдваме сами – с много желание, търпение и естествено, любов.

Виж и необикновената история на магазина, в който не се продава нищо.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *