КОГАТО СИ МЕЖДУ 20 И 29

Подредихме най-активните години в живота на човек

0 коментара Сподели:

Периодът от 20-тата до 29-тата ти годишнина е един от най-пъстрите, забавни и незабравими в целия живот. Придобиваш знания, срещаш много нови и интересни хора, имаш енергия да пътуваш колкото и където искаш. Само че нищо не е сърчица, цветенца и еднорози за 10 години. Има падения, има и върхове. Ето нашата подредба.

10. 23

Съжаляваме, но най-тъпо се чувстваш, когато си на 23. Тъкмо си завършил бакалавърската си степен (или си в последните години, ако си с по-дълга програма) и трябва да си търсиш работа и нормално жилище. Защото е време да спреш да живееш на гърба на родителите си  и на държавата. Ако пък вече си го направил, попадаш в Параграф 22 – Търсиш си работа, но за всяка стартова позиция искат опит. Който трябва да си заработил. Мда.

 

 

9. 20

Вече не си тийнейджър и музиката по поп-каналите ти се струва детска и лигава. Навлязъл си активно в дебрите на сексуалния живот, пиеш повече от очакваното, пушиш каквото намериш. И какво от това? Никой не те взима насериозно, дори родителите ти. Да не говорим за евентуален работодател.

 

8. 26

Честито. Преполовил си двайсетте. Веднъж един приятел ми каза „Събудих се и осъзнах, че половината ми младост е отлетяла“. Малко преувеличено, но наистина си по-близо до моралната граница от 30, отколкото до 20. И ако не си се установил, все повече близки те питат „няма ли да се жениш, четвърт век мина вече“. 

 

7. 24

Нищо не се случва на 24. Твърде стар си за младежките глупости (както ти би ги нарекъл) и нещата които прави на 21 сега ти се струват крайно инфантилни. Почти сигурно е за пет години да си минал през пет различни течения и сега не знаеш накъде върви живота ти. И затова нищо не се случва.

 

6. 27

Най-важното на 27 е да останеш жив, още повече ако си музикант (справка – Кърт Кобейн, Ейми Уайнхаус, Джими Хендрикс, Джим Морисън, Джанис Джоплин). Ако не прекаляваш с алкохола и забранените субстанции, започваш да се замисляш все повече за живота си, защото навлизаш в късните 20, когато главата и мислите са запълнени от идеи за семейство, а потока с новини във Facebook става непоносимо пълен с бебешки снимки на съученици, колеги от университета, приятели от детството и дори непознати. 

 

5. 21

Нещо като Нова година, ама цяла година. Благодарение на американската култура и тяхното законодателство, което чак тогава ти позволява да пиеш легално (не че нещо е спирало младите преди това), се отдава някак по-специално внимание на тази възраст навсякъде. Морето е до колене, никой нищо не очаква от теб, махмурлукът не те лови. Гледай да се забавляваш, това е най-важното когато си на 21. И да харчиш чуждите пари (защото няма шанс да заработиш свои).

 

4. 29

Бравооо, почти на 30 си. Вече не се чувстваш в двайсетте си, най-вероятно си сериозно обвързан, но и дори да не си, нищо не те спира нито морално, нито физически да се забавляваш с всякакви хора по барове и ресторанти. И в спалнята. А и като погледнеш сегашните 21-годишни, единственото нещо в главата ти е: „А-а не, аз не бях толкова зле“. Hint: Беше.

 

3. 25

В средата на всичко си. Достатъчно жив и енергичен си, но си малко по-мъдър от преди. Възползвай се да поддържаш контакти и да се виждаш с все повече хора, да излизаш по-често и да пътуваш повечко, защото лека-полека тези неща ще изчезнат от ежедневието ти.

 

2. 22

Същото като на 21, само че без напрежението, че си на 21. Нова година отново с фойерверките и пиенето, само че погледът е към брат/сестра/братовчед ти, които имат по-сериозни проблеми от това, че капачката на бутилката водка е изчезнала и пред теб остава единственото рационално решение да я пресушиш.

 

И най-добрата възраст е … 28

Смятаме, че това е най-добрата година от 20-те. Не защото купонясваш на воля без ограничения или вече знаеш напълно какво искаш от живота (ха-ха-ха, сигурно). Най-добрата е, защото не си млад и неопитен, не си възрастен. Може да стоиш вкъщи, да ядеш дюнер и да редиш LEGO (за конструктора няма възраст). Или да се прибереш в 8 за бърз душ преди работа след дъъълга вечер. Никой няма да те съди. Защото си на 28.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *