\“У ДОМА ПРЕЗ АВГУСТ\“ С ЯНУАРСКА ПРЕМИЕРА

Фантастичната Мерил Стрийп в новата лента на Уелс плюс "Джак Райън: теория на хаоса" по кината

0 коментара Сподели:

Почти изпратихме и първия месец на 2014, но не преди и последните януарски премиери да кажат своето. Тази седмица те са само две – ансамбловата драма с Мерил Стрийп "У дома през август" и трилърът по Том Кланси, който тръгна предпремиерно миналата седмица "Джак Райън: Теория на хаоса".
Боксофисът през изминалата седмица се оказа един от най-слабите от дълго време насам, като първо място едва-едва си спечели "Аз, Франкенщайн" с 91 000 лв. печалба от билети, следван непосредствено от "Вълкът от Уолстрийт" с 89 000 лв. за третия си уикенд и общо 680 000 лв. за трите си седмици по екраните. Останалите три филма от миналата седмица не се радваха на особен интерес от страна на публиката, като "Американска схема, "Ловци на ядки" и "Justin Bieber: Believe" общо спечелиха малко над 100 000 лв.

У ДОМА ПРЕЗ АВГУСТ

Режисьор: Джон Уелс
Сценарист: Трейси Летс (по пиесата на Трейси Летс)
В ролите: Мерил Стрийп, Дермът Мълроуни, Джулия Робъртс, Крис Купър, Юън Макгрегър, Сам Шепърд, Джулиет Луис, Бенедикт Къмбърбач, Абигейл Бреслин и др.
Очаквания – 6/10
Оценка в imdb: 7,4 (от 12 281 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 65% одобрение
Рейтинг в metascore: 58/100

Ако си падате по семейни драми със звезден актьорски състав, то "У дома през август" безспорно е вашият филм. С две женски актьорски номинации за "Оскар" (Мерил Стрийп и Джулия Робъртс) лентата на Джон Уелс (сценарист на "Спешно отделение") разказва за живота на силните жени от семейство Уестън, които по кризисно стечение на обстоятелствата отново се събират заедно в проблемната къща в Оклахома, където са израснали.
Със смесени, но предимно положителни реакции към филма критиката описва мощта на всички звезди пред камерата като толкова голяма, че актьорите почти си пречат един на друг. Въпреки това – Мерил Стрийп плюс Джулия Робъртс на едно място – кой би се оплакал…

ДЖАК РАЙЪН: ТЕОРИЯ НА ХАОСА

За втората премиера от последния януарски ден писахме миналата седмица – шпионският мистериозен трилър на Кенет Брана, посветен на автора на първообразите – Том Кланси (починал по време на продукцията – на 1 октомври 2013) не споделя интереса на останалите филми от поредицата за Джак Райън, но въпреки това бързо успя да избие вложените средства и да акумулира 20 допълнителни милиончета, които със сигурност ще нараснат.

А какво гледахме миналата седмица?

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *