Скъперникът

Един дъх. Един неспирен „танц“.

0 коментара Сподели:

Много е трудно да напишеш каквото и да е за нещо, което те е оставило без думи. Още по-трудно е някой, от когото очакваш много всеки път да успее да те зашемети до такава степен. Лилия Абаджиева отдавна е режисьор, чието име, като прочетем на афиша, тичаме за билети. „Скъперникът“ е от последните заглавия в програмата на Малък градски театър „Зад канала“ и поредното, в което Абаджиева ни спира дъха. 

Вечна класика на Молиер, който се е превърнал в нарицателно за комедия. Въпреки че неговите истории са актуални във всяко време, великолепните сценография и костюми на Васил Абаджиев ни потапят изцяло в епохата на класика, а музиката, която не спира нито за секунда, напълно ни кара да забравим, че се намираме 400 години по-късно. 

Наелектризираща е енергията, която изключителните артисти от трупата на театъра ни предават в тези два часа. Карат ни да се смеем, плачем и дишаме с тях. Талантът на Владимир Пенев и Александър Кадиев е абсолютно безспорен, но въпреки това те отново успяват да надскочат себе си. 

Едно истински красиво представление. Отново, абсолютно заслужени, куп номинации за „Икар 2014“, които говорят сами за себе си.

„Скъперникът“ можете да гледате в „Малък градски театър Зад канала“ на 8 и 27 февруари.

 
 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *