Реквием за едно парти момиче

... или фазите в живота на мацката тип парти енимъл

0 коментара Сподели:

Всички я познаваме – тя е момичето, което е на всяко парти и винаги се разцепва. Ако не я видиш някъде, те обзема притеснение – от една страна, се чудиш дали не й се е случило нещо, от друга, дали си на правилното място. Да, тя е толкова ярка звезда в парти вселената, че всички я използват за навигация и насочват плановете си според местонахождението й.

ПАРТИ МАЦКА В ЗАРОДИШ
Преди да достигне до парти апогея си, обаче тази мацка е била тийнейджърка като всички останали. Налагало й се е да мисли системи за всяко излизане, защото, когато ходиш на училище и живееш с вашите – лъжата е единственият път към свободата. Най-често срещаната врътка е „размяна на гостувания“ – две мацки се разбират, че всяка спи у другата, а после правят каквото намерят за добре. Нашето момиче предпочита да използва нощта на свобода за… досетихте се, партита: напива се по градинките с водка със степ, не пропуска да чади на всяка врътка, целува се с момчета, но се дърпа за секс. По това време определящият фактор за едно излизане са хората – готова е да последва компанията си и в най-тъпата форма на забава, както и да жертва музикалните си принципи, само и само да попадне при момчето, по което тайно е лапнала.

В този период всичко е схема, цялото общуване е мрежа от лъжи. Самото прибиране вкъщи отнема повече време от гласенето за излизане – дъвчат се дъвки, пръска се дезодорант, слагат се капки в очите, изобщо прави се всичко да се прикрият следите от партито. После следва кръстосан разпит, така че парти мацката има готов отговор за всеки възможен въпрос от родителите си: „Във фейсбукa ти видях снимка с цигара, пушиш ли?“, „На Марта беше, само я държах“; „А чашата с джин в другата ръка?“, „Не беше джин, а вода… с лимон. И беше на Марта – аз само я държах“; „Баща ти намери плик с марихуана в чекмеджето ти. И той ли е на Марта?“ (след кратка конфузна пауза)„На гаджето на Марта е… Но му е предписана от лекар… той е болен“.

ПАРТИ МАЦКА В РАЗЦВЕТ
За щастие този период най-после отминава и парти мацката в зародиш влиза във фазата на разцвета си. Тя вече знае какво иска и го иска сега: избрала е музикалната си вълна и се спуска по нея с лекотата и увереността на сърфист. Партитата й винаги включват бифор и афтър, а и поне три горещи точки между тях. Ако досега е ходела по партита да преследва момчетата, сега те я преследват там. Парти мацката е осъзнала, че може да отиде сама на някое събитие и да си тръгне с компания – трупа познанства навсякъде, среща нови хора, издига се в субкултурата си. Животът й се състои от партита и скучни дни между партитата. Междувременно тя вече се е отдала на експерименти в секса и наркотиците, отдавна вече мента със сода и малко целуване не са й достатъчни, за да се почувства добре. Но пък няма нужда да се крие от никого, да дава излишни обяснения – тя е напълно свободна и във фаза „Дивна” (кръстена така от текста на певицата „Ти не можеш да ме спреш да танцувам цяла нощ”).

ПАРТИ МАЦКА В ЗАСТОЙ
Колкото и да е як както за парти мацката, така и за всички около нея, този период за съжаление приключва след няколко шеметни години. Следва парти за­стоят – кариерата, гаджетата и като цяло умората си казват думата и вече й се налага да прави от едно до две излизания на седмица. Ако преди са я ограничавали парите, сега я спира липсата на време. Освен това вече мацката е станала ценител – знае кога, с кого и как. Количеството парти компенсира с качество, а в средите има статут на легенда. Това е преломен момент в живота на парти мацката – тя или ще се върне обратно към предишната си фаза и повече няма да излезе от нея, или ще се пенсионира окончателно, с достойнство.

ПАРТИ МАЦКА В ПЕНСИЯ
Когато влезе във финалната си фаза, парти мацката започва да се занимава с крайно не-парти неща – например развъжда котки, заменя алкохола със соево мляко, а танците с йога. Но дори и в тази латентна фаза парти мацката е като угаснал вулкан – винаги има риск да избухне отново, изневиделица. И тогава по-добре да не си наоколо.

Парти мацката е само един от десетте градски вида. Ако си пропуснал да опознаеш местното многообразие, направи го сега.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *