10 ВЪПРОСА, КОИТО НИ Е ПИСНАЛО ДА НИ ЗАДАВАТ

В активните ни години околните активно ни питат досадни въпроси

0 коментара Сподели:

Годините между 20-ата и 29-ата трябва да са незабравими и уникални. И те наистина са така, докато не дойдат роднини, близки или неразумни приятели, които да ни питат въпроси, от които наистина, ама наистина ни е дошло до гуша. Избрахме най-досадните от тях, макар че осъзнаваме, че ни ги задават от загриженост.

 

КАКВО НАИСТИНА ИСКАШ ДА ПРАВИШ С ЖИВОТА СИ?

Нашият отговор: Що за въпрос е това? Искаме да сме Power Ranger и да имаме парите на Батман. Обаче нищо не става така, както ние искаме. От опит младите много добре знаем, че колкото повече и по-детайлно планираш нещо, толкова повече се сгромолясва пред очите ни. А и да направим един reality check – колко от нас правят наистина това, което искат? Така че не е важно какво искаме от живота, а колко от себе си отдаваме, за да го постигнем.

 

НАИСТИНА ЛИ ТОВА СИ КУПИ С ПАРИТЕ СИ?

Нашият отговор: Да. Затова работим и живеем отделно от родителите си. За да имаме независимост и да купуваме каквото си пожелаем и да действаме разумно, като възрастни. Може би дънките наистина са 1/3 от заплатата (която по default е половината наем). А може би не е твоя работа как си харча парите.

 

ЗАЩО НЕ СЕ ВЪРНЕШ И НЕ ЗАЖИВЕЕШ С ВАШИТЕ?

Нашият отговор: Ама разбира се. Млад човек, изграден с характер и личност спрямо модерните тенденции на 21 век с удоволствие би се върнал в дома, в който винаги ще го обичат, хранят и гледат. Но тогава персоналната  роля на възрастен, която се опитваме да градим, изчезва. И ставаме мамино детенце. Всички обичаме родителите си, но идва период, в който трябва да ги оставим да се радват на успехите ни на спокойствие.

 

НАЛИ ЩЕ СЕ ОЖЕНИШ ВСЕ НЯКОГА?

Нашият отговор: Сватбата е нещо изключително архаично и натоварващо. Днес стресът, който идва покрай задължителния брак, е по-голям от стреса дали ще живееш завинаги заедно. По-добре да се изчака по-дълго време, за да знаеш, че човекът до теб е единственият, вместо да се подлагаш на първично решение, притиснат от архаично мислещи хора.

 

МНОГО РАБОТИ ЛИ СИ СМЕНИЛ?

Нашият отговор: Извинявайте, че растем и се развиваме в един от най-тежките периоди у нас в последните 50 години. Вината не е наша, че образованието, държавната администрация и обществото са пред разруха. Вместо жлъчно да ни се задава този въпрос, предпочитаме по-логичното: „Какво може всеки един да направи, за да не е ситуацията с безработицата толкова лоша?“

 

ЗАЩО ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ РАЗГОВАРЯТ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ?

Нашият отговор: Опитваме се да съчетаваме работа, образование и личен живот, който най-често е изпълнен освен с хора, и с домашни любимци. Извинявайте, че не съумяваме винаги да вмъкнем всичко в 24 часа. Има Viber, WhatsApp и Skype. Технологиите са решението на проблема с невиждането на приятели. А и по-добре да сме активни и да успяваме, отколкото да висим по кафета.

 

КОЛКО ПЛАЩАШ ЗА НАЕМ?

Нашият отговор: Може би много, може би малко. Може би и ние не искаме да знаем. Не е твоя работа. Работим здраво, най-често нещо, което не е било детската мечта, за да живеем самостоятелно. Не е лесно, но със сигурност е ползотворно. Защото личното пространство е нещо, с което никой не бива да прави какъвто и да било компромис.

 

ИМАШ ЛИ МНОГО ЗАДЪЛЖЕНИЯ?

Нашият отговор: Да висиш с 1 наем и да имаш да връщаш на 3-4 човека по 50 лева брои ли се? Като млади граждани се опитваме да не правим грешките на родителите си и да се вкарваме в безумни необмислени банкови кредити. Може би ни е по-трудно така, но се научаваме на финансова дисциплина. Нещо, което предишните поколения така и не можаха да схванат как работи.

 

ПРАВИЛНИЯТ ЧОВЕК ЩЕ ДОЙДЕ ТОГАВА, КОГАТО НАЙ-МАЛКО ГО ОЧАКВАШ. ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ТЪРСИШ?

Нашият отговор: Това е толкова тежко клише, че те заболява тялото, когато някой те удари с него. Уроците тип филма „10 неща, които мразя в теб“ моля да останат в миналото десетилетие. Правилният човек не се появява магически, а е личността до теб, която се изгражда като такава заедно с теб и покрай теб. Перфектното съвпадение, което Тед Мозби търси 9 сезона, не съществува в природата.

 

ТОВА СА НАЙ-ЯКИТЕ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА ТИ

Нашият отговор: Благодарим за обобщението. Запознаваме се с много хора, развиваме се като личност и трупаме незаменим житейски опит. Не е хубаво да се обобщава така за един период от време, защото автоматично се обезсмислят другите, а това е изключително демотивиращо. Нека да живеем всеки един ден пълноценно, напук на стотиците проблеми, които ни заливат, защото, когато погледнем назад, да се чудим защо сме се тревожили за такива глупости.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *