KOVEN – С БАСОВ ДЪБСТЕП КЪМ EXIT

Вокалът на британската банда ни разказа за предстоящото им участие на EXIT и какво е да те объркат с американска вещерска банда

0 коментара Сподели:

Британската банда Koven е тазгодишния хедлайнер на X-Bass програмата на EXIT Main Stage. Дуото се запознава онлайн, след като често се засича по концерти и участия на любими изпълнители. Така общите интереси не само ги събират, но и стават основа за една успешна съвместна музикална кариера. Малко преди да разтърси сцената на Маймунарника по повод EXIT Adventure Bulgaria, се срещнахме с Katie и я разпитахме за предстоящото им участие на EXIT, Jägermeister и предимствата на това да си дуо.

Имате едно изключително фестивално лято. Ще имате участие на EXIT, бяхте на редица други фестивали и ви предстоят още много. Как ви се струва това?
Това е едно от най-вълнуващите лета за Koven. Въпреки че всички фестивали са ни голяма тръпка, истината е, че EXIT е най-голямото ни участие досега и го чакаме с огромно нетърпение. Ще сме на главната сцена, което е невероятно. Line up имената са внушителни и самата възможност да сме на една сцена редом с тях, определено ще е пикът на нашето лято. Това ще е първото ни участие на такъв голям ивент, затова сме ужасно развълнувани.

Koven, EXIT

Променихте името на бандата от Covenс С на Koven с К. Защо не си избрахте някое коренно различно име, а решихте да смените само една буква?
Решението беше на Макс. Вече си бяхме изградили фен база и беше достатъчно лошо, че с изтриването на фейсбук страницата ни, загубихме хиляди фенове, които бяхме събирали години наред. Нямаше как да знаем, че в Щатите има вещерска банда със същото име, но пък ние много си го харесваме, затова не го сменихме изцяло.

Сега сте дуо, но това не винаги е било така. Какво ви накара да станете екип и какви са предимствата?
Това се случи някак много естествено към края на миналата година. Тогава Макс усети нуждата от студиен партньор и по-точно от женски вокал. По този начин имаме много повече възможности да правим участия и спонтанно да се захващаме с нови проекти. Не сме съседи, но живеем сравнително близо един до друг, което много улеснява творческия процес.

Обичате ли да пиете Jägermeister и какво се промени за вас след като те издадоха вашето парче „Another Home”на тяхна компилация?
ДА за Jägermeister. Много ни е любимо. След като решиха да издадат наш трак, много повече хора ни обърнаха внимание. Особеното на това парче е, че саундът му е доста по-необичаен за нас, което показа, че не се ограничаваме да правим само един стил музика. Творим в зависимост от чувства и емоции, без да гоним определен жанр на всяка цена.

Имате ли план Б, ако след няколко години решите, че музикалният бизнес не е за вас?
Нямам план Б и не смятам да имам такъв, докато не ми се наложи. Музиката е всичко за нас и смятаме, че имаме реален шанс да живеем от това и в бъдеще, затова даваме всичко от себе си сега и се наслаждаваме на изживяването.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *