ОРДЕНЪТ НА БИРОПИЙЦИТЕ, ИЛИ БИРАТА КАТО РЕЛИГИЯ

Бирата отвръща на повечето ни молитви...

0 коментара Сподели:

През всичките години човешка история хората са търсели нещо, в което да вярват – било то религия и Господ, било то светци, а често просто предмети и животни, които да дават надежда, сила и упование. В този ред на мисли е абсолютно реално да обърнем и бирата на религия и да станем последователи на Ордена на биропийците. Основното в тази религия ще бъде Бирата като носещ радост и спокойствие обект, обединяващ хора от различни слоеве на обществото, от различни раси, от различни краища на света. Вълшебната течност сплотява (или сбира, както се казваше в популярна реклама), като дава една допълнителна нотка на спокойствие, освежаване и леко отнасяне. При прекаляване с нея често се стига и до транс, който на сутринта за съжаление завършва с адско главоболие и бушуващи циклони из стомаха. Посещението в тоалетната е често срещно при голяма консумация на бира, но това е полезно за отделителната система и бъбреците. Изразът, че бирата не се купува, а се взима под наем за няколко минути, е много точен, защото както бързо влиза, така и бързо излиза, а след това остават само приятният спомен и лекото потреперване в зоната на корема.

Без значение от сезона и метеорологичните условия бирата си върви, и то доста добре. В летните жеги тя носи много освежаване и приятно охлаждане, което е много важно за всеки от нас.


Орденът на биропийците ще бъде само за истински любители на бирата, за хора, които я ценят и я консумират с много удоволствие и малко мярка.

Пиенето на бира ще става на места, където става и сега – вкъщи, в заведения, в паркове, в градинки, на плажа, в планината и въобще навсякъде, където се сетите. Всеки вид и всяка марка бира носят различно удоволствие и наслада, но в крайна сметка всеки член има право да избира в коя бира да „вярва“. Дори и станалите модерни напоследък „извращения“, в които бирата се комбинира с различни плодове, също ще бъдат приети, защото основата си остава тя – БИРАТА.


Всяка година трябва да има поне един специален ден, посветен на любовта и уважението ни към нея. В Германия Октоберфест е най-големият празник на Бирата и би трябвало навсякъде да има такъв. В България преди години имаше бирени фестове, които някак бавно, но сигурно замряха и оставиха нас – верните последователи – да се събираме на малки групи и да славим и споделяме нейно Освежителство. Фактът, че бирата върви с компания, е много точен, но дори и без посочените мероприятия всеки последовател може сам да се отдаде на допира с нея и да се потопи в магическия й свят, където главната цел е „духовно израстване“.  

Правилата за последователите ще са малко и много простички, защото, нека си признаем, не ни бива много в мисленето и запомнянето особено когато сме в нейна компания. Всяко правило е важно и препоръчително, защото при Бирата няма задължително:

1. Обичай бирата!
2. Споделяй бирата!
3. Наслаждавай се на бирата!
4. Не пожелавай бирата на ближния си!
5. Не кради бира!
6. Не разливай бира!

Ако спазвате тези правила и вярвате в тях, то вие вече сте последовател на Ордена на биропийците. След неговото създаване скоро ще се появят специални места за събиране, където да обменяме опит и да се събираме, ще има дрехи и аксесоари с нейния лик, както и специални предавания и обучителни лекции за историята и пътя на Нейно Освежителство Бирата.
Въпреки всичко казано, в крайна сметка трябва да се запомни най-вече, че Бирата е удоволствие и не трябва все пак да се прекалява с нея. Всичко хубаво е в малки количества и в това отношение Бирата не се различава. Прекаляването почти с всичко води до неприятни последствия и тук нещата стоят по същия начин. Наслаждавайте й се до последна капка и пийте дотогава, докато ви е приятно, че след това става кофти. Вервайте ми!

И като говорим за Бирата, Световното е нейният пророк. Хвърли око и на един забавен разбор на замесените отбори.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *