5 ФАКТА ЗА СЕКСА, КОИТО РАЗБИРАМЕ ПОГРЕШНО

Кои митове приемаме за верни в секса и защо не ги възприемаме както трябва

0 коментара Сподели:

Много неща, които мислиш за секса, не са верни. Или поне повечето. С помощта на New York Magazine избрахме пет факта от книгата “Don't Put That in There!: And 69 Other Sex Myths Debunked”, които се интерпретират грешно.

Моногамията е по-вредна за жените, отколкото за мъжете.

Най-разпространеното твърдение е, че жените предпочитат моногамна връзка с повече чувства, докато мъжете залагат основно и само на секс при търсене на партньор, което разваляло разбиранията на мъжете за жената.

Изследване показва, че в дълга и сериозна връзка либидото на жените удря дъното, за разлика от мъжете. И макар че звучи логично при ниско либидо да им е по-лесно в моногамна връзка, при жените положението въобще не е розово. Това довежда до по-ниско отделяне на ендорфини, което пък е ключовата съставка за психичното здраве. Буквално, луда работа.

Мъжете достигат сексуалния си връх в ранните 20 години, жените в късните 30.

Това се повтаря толкова често, че е прието като мантра. Учените са изследвали мъже и жени в различна възраст и различен социален живот и установяват нещо, което въобще не звучи толкова нелогично – сексуалността не може да се идентифицира в специфичен възрастов период за един от двата пола. Начинът на живот, представата за света, околната среда и социалната нагласа на индивида са единствените фактори, които влияят на желанието за секс. А това с годините нека си го повтарят млади момчета, които нямат достатъчно смелост, за да заговорят момичето пред тях на опашката.

Жените също имат мокри сънища.

Това не е мит, но се разбира изключително погрешно. Статистиките много често показват, че над 80% от мъжете имат мокри сънища. Обаче тук идва голямата грешка – статистиката се прави само за мъже и се налага тенденцията, че при жените такова нещо не съществува. Напротив. Първите изследвания датират още след Втората световна война и още оттогава близо 40% от анкетираните жени, са признали за поне един мокър сън в последната една година. Тези цифри може и да не са най-точните, защото жените имат склонност да не си признават, дори в анонимни анкети, но фактът е, че това не е феномен само при мъжете.

Да правиш секс с чорапи е отблъскващо.

Няма нищо по-несекси от това да не си събуеш чорапите в леглото. Проучване на холандски учени обаче установява, че над 80% от изучаваните мъже и жени са стигнали по-бързо до оргазъм, когато са носели чорапи, докато при бос крак ситуацията е била 50/50. Знаем, че звучи абсурдно, но изследователите са сканирали импулсите в мозъка и се оказва, че са достигнали до оргазъм след ръчна стимулация на половите органи, без да има абсолютно значение дали си с чорапи или не.

Афродизиакът не работи така, както си мислиш.

Храна като стриди, шоколад и ягоди се смятат за такива, които повишават сексуалното желание в партньора. И сигурно си мислиш, че това е заради биохимични елементи в храните или други секси съставки? Не. Митът, идващ още от времената на Клеопатра, не е затвърден в нито едно изследване досега. Всичко идва от най-големия и влиятелен орган в секса. Не е това, което си мислите, имаме предвид мозъка. Съзнанието е най-важната част в едно сексуално преживяване, и ако единия партньор е готов да приеме по-специална храна от другия, то той е готов и за по-сериозни неща. Цялата история с афродизиак е просто плацебо ефект.

 

Станислава Коцева коментира друг широкоразпространен въпрос – има ли значение размерът?

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *