СЕКСИ ДНЕВНА МУЗИКА

Решихме да направим селекция от седем приятни, повече или по-малко секси парчета

0 коментара Сподели:

В интервю за MTV актьорът Питър Динклидж (или по-скоро Тирион Ланистър – онези от вас, които не са фенове на Game of Thrones да ни прощават) бе помолен да обобщи сюжета на въпросния сериал в 40 секунди. „Sexy, sexy, stabby, stabby, beautiful language”, бе неговият отговор. Хрумна ни, че ако махнем „stabby, stabby” от уравнението, получаваме чудесно резюме на лятото. Ако си позволим да разкараме и красивите приказки (макар да са ни приятни), остава най-точното обобщение на летните месеци, при това – в по-малко от 4 секунди. Ето защо решихме на направим селекция от седем приятни, повече или по-малко секси парчета – по едно за всеки ден от предстоящата седмица. 

 

MAJID JORDAN – A PLACE LIKE THIS

За всеки, комуто картините на въргалящи се в кревата разголени хубавец и хубавица не са достатъчни, ще дадем и следната информация: Majid Jordаn са двама канадски продуценти (Маджид Ал Маскати и Джордан Улман), чието дебютно EP излиза тази седмица. Феновете на Drake със сигурност ги познават от вече поостарялото им съвместното парче Hold On We're Going Home. Там, доколкото помним, отново ставаше въпрос за лоши момчета, красиви девойки и разбира се – съвместното им прибиране у дома. Идеален старт на една лъстива седмица. Или казано по друг начин – любовта, любовта, тя да е жива!

 

THE ACID – CREEPER

Перфектно име за група, която се цели в постигането на психеделична ефективност. Но и далеч отвъд. Киселината разяжда всяко познато, рутинно, стандартно и поомръзнало ни електропоп звучене и ни дава мигновено желание да ги опознаем бързо, сякаш скоро трябва да си тръгват. Видеото към излязлото още в началото на годината парче Basic Instincts загатва, а ние го потвърждаваме: музиката на The Acid не се подчинява на земната гравитация. С изключително красивото Creeper ви казваме „честит вторник!”, както доскоро честичко чувахме от телевизора.

 

GLASS ANIMALS – LOVE LOCKDOWN (KANYE WEST COVER)

Впечатлиха ни още с първото си парче Golden Antlers, където формулата „sexy, sexy…beautiful language” важи с пълна сила. Оттогава не сме ги изпускали от око и препоръчваме и на вас да сторите същото. Защото, макар понякога ритъмът да заглъхва почти до апнея, музиката им е винаги жизнена, меланхолично ободрителна и психеделично разтърсваща. Странният им, но прекрасен кавър на Kanye West пък ни прободе право в сърцето. Ето, значи, че го докарахме и до „stabby, stabby”. Таман по средата на седмицата.

 

FYFE – FOR YOU

Силата на този младеж от града на футбола и рокендрола – Манчестър, е в златния му глас, мрачноватите мелодии, а в конкретния случай – и солото на саксофона. Апетитът ви сигурно ще се изостри, но ви предупреждаваме, че не сме чули и дума за предстоящ албум. Можем да ви върнем само към старите хубости Lies и Solace, или да преминем директно към петъчния порцион. 

 

ASTRONOMYY – YOU MAKE ME FEEL GOOD

Огромните си колебания дали пък за специалната многосексипетъквечер да не  постнем просто снимка на Beyonce в гръб, преборихме трудно. Наместо това, вярваме за добро, се спряхме на следната формула: ърбън поп, сведено до екзистенциален минимум R&B, нежно стенеща китара, чуден глас и приятно описание на сладостите на любовта. 

 

BLAENAVON – DENIM PATCHES

Не бихме се осмелили да наречем момчетата от лондонската банда Blaenavon секси, защото са на възраст, в която все още им е забранена употребата на алкохол. И макар да напомня венерическа болест, името им всъщност идва от наименованието на ирландска индустриална местност. Съветваме ви да внимавате със стоновете на китарата, които правят мелодията дълбока, завършена, замислена и зряла, но пък предпазват от потъване в иначе обилната, напълно неподходяща за съботната вечер меланхоличност. 

 

BIRTH OF JOY – THREE DAY ROAD

Амстердамската банда открихме случайно, но щастливо, из дебрите на Истанбул и оттогава държим стоунър рокерите изкъсо. Наскоро завърналите се от новисадския Exit вероятно са успели да ги зърнат с очите си, а пък ние дочухме и за такива, които сутрин са пиели кафето си в тяхната компания (на разпозналите се – честито). Birth of Joy намират мястото си в края на лъстивата ни седмица защото смятаме, че стоунър рока е секси сам по себе си, а и защото вярваме, че на път се тръгва денем, но на истинско пътешествие – винаги през нощта!

Чуй и предишната доза малка дневна музика.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *