ФЕСТИВАЛНА МОДА

Диви фестивални момичета диктуват тенденциите от музикалните сцени

0 коментара Сподели:

В разгара на лятото сме и освен че попълваме програмата си с морски уикенди, успяваме да проследим (и посетим) не един или два летни фестивала. Добрата музика и свежите хора, които срещаме, са факт, определено впечатление ни правят и фестивалните аутфити, които, както се оказа, са съществена част от цялото събитие. Затова решихме да ти спретнем един списък с това, което трябва да приготвиш, ако и ти планираш да се отправиш към някоя фестивална дестинация до края на сезона.

ЦВЕТЯ В КОСАТА
Независимо на какъв тип коса си притежателка, помисли за диадеми от цветя (живите също са опция). Освен че ще си нещо като съвременен вариант на пролетната фея, ти гарантираме и че ще се чувстваш като такава – свободна и щастлива, а като добавиш и музиката на някоя любима група – щастието наистина ще е пълно. Както казва една приятелка – „Предпочитам  цветя в косите, отколкото диаманти на ушите.”

РАНИЦА
Иска ли питане? Първо: ужасно е удобна и оставя ръцете ти свободни, за да ръкомахаш, скачаш и крещиш колкото си искаш на поредното яко парче за вечерта.  Второ: практична е, защото в нея можеш да събереш един куп неща, като започнем от телефон, фотоапарат и тям подобни и стигнем до връхна дреха (в това време направо дъждобран).  Раницата просто е задължителна.

КЕЦОВЕ
Пряк израз на свободния дух в днешно време, а и не само, кецовете са универсална придобивка. Можеш да ги замениш и с маратонки, така и така ще танцуваш доста, а и трасето е почти редовно с леки препятствия – я някой бурен в тревата, я неочаквана дупка в пясъка… Важното е да не ти пука, нали отиде да се забавляваш!

ТОПОВЕ
Мрежи, прозрачни материи, ресни – всичко, което показва още и още от тялото ти, но привидно невинно. Със сигурност трябва да съобразиш аутфита си с идеята, че ще танцуваш, тоест правило номер едно е просто да ти е удобно. От друга страна са тениските с щампи и надписи и разрязаните потници, пак си говорим за практичност и свобода, усети, нали?

ДЕНИМ
Любимият незаменим деним. Тук е моментът да ти предложим да нарежеш старите дънки, да ги пуснеш в пералнята и да се радваш на резултата. Мини и през някой магазин (за целта са перфектни и second hand вариантите) за едно яке, гарантираме ти, че ще го носиш дълго след фестивала. Това лято силно предпочитани са и късите панталонки с висока талия, които стоят убийствено ако имаш краката на Миранда Кер, но… защо пък не?

БОТИ
Съобразно температурните условия едни такива в багажа могат да се окажат спасяващи. Освен това можеш да ги комбинираш с каквото се сетиш, дори и с рокля. Ние сме фенове на черните кожени, но не те ограничаваме – наскоро се убедихме, че даже и каубойските са готина идея.

РОКЛИ
Бохемски стил! Широки, падащи свободно, ако може и да се влачат след теб… ще е супер. Тях определено можеш да съчетаеш с цветя в косата, а и ще се чувстваш супер свободно. Роклите определено са сред любимите ни дрехи този сезон, а фестивалите не могат да минат без тях. Просто не могат.

ШАПКИ
С широка периферия, по възможност сламена. През деня ще те крие от слънцето, а вечер можеш и да я захвърлиш. Запази я за последния ден, знаем, че косата тогава винаги е мръсна и във възможно най-ужасното състояние и на помощ идват именно шапките.

ПРИНТОВЕ И ДАНТЕЛА
Поли с принт на плодове или цветя? Да. Бяла дантела от горе до долу? Разбира се, че да. И всичко ще заприлича на приказа, в която можеш да го играеш както Алиса, така и Пепеляшка – няма значение, важното е да ти е забавно.

АКСЕСОАРИ
Споменахме обувките и шапките, но да обърнем внимание и на някои важни акценти от външния вид – гривните, колиетата, пръстените и всъщност всичко, което можеш да добавиш. Имаш избор – може да са много и обемни или пък нежни и малки, а също и плетени. Няма как да забравиш слънчевите очила, колкото по-ретро са, толкова по-добре.

ГАЩЕРИЗОНИ И КЪСИ РОКЛИ
Ако си решила да се подвизаваш с гащеризон – отпусни му презрамките и си дай свобода, късите панталонки също са опция, а при роклите под коляното изборът ти е необятен – взимай първата от гардероба, после ще му мислиш с какво да я съчетаваш.

КОЖЕНО ЯКЕ
Има шанс да си му заклета фенка. Има и такъв да си дошла с някой пич на мотор. Във всички случаи одобряваме. Черното кожено яке е класика, която обичаме и няма как да не ти препоръчаме. Грабвай едно, защото вечер наистина може да стане хладно.

И на финала – дори да тръгнеш с един чифт дънки и две тениски, гледай компанията да е приятна, отпусни се и изживей тези няколко дни пълноценно, защото са един път и хубавите спомени ще са ти най-важни.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *