Какво научих след една година активно ползване на Tinder

Използвах Tinder в България всеки ден в рамките на 365 дни. Ето какво ми направи впечатление

0 коментара Сподели:

Tinder е мобилно приложение за запознанства, което работи изключително просто – регистрираш се със Facebook профил и анонимно избираш дали харесваш други потребители или не. Само ако и двамата се харесате, се отваря прозорец за чат и трябва да впрегнеш всичките си умения за започване на разговор, без да звучиш твърде крийпи. Статистиката показва, че приложението е неотлъчно в Lifestyle Top 10 класацията в България. Като активен потребител на всякакви приложения го свалих миналия октомври, и съм готов да споделя на какво се натъкнах за 12 месеца активно използване у нас. Информацията е събрана както от лични преживявания, така и от приятели, които бяха достатъчно добри, за да запазя анонимността им или да сменя имената.
Една много важна отметка – запознанствата онлайн не са долнопробни, нищожни, само за нещастници и т.н. Tinder е нови забавен начин да се запознаваш с нови хора без да губиш време и пари за неуспешни свалки.

Живеем достатъчно активно, за да си позволим малко нови приятели, които сме открили на ново място.

Виж повече: Психологията на LIKE-a

Първото впечатление, което ми направиха потребителите, е коренно различните причини, поради които си го инсталират. Докато в Холандия, САЩ и Великобритания се използва за свалки и “нещо за една нощ”, тук масово се инсталира от любопитство и интерес.

Осъзнавайки, че анонимни хора те оценяват на база външния вид, много от момичетата го използват за повдигане на егото.

Колкото повече match-ове, толкова по-добре. В почти нито един от случаите обаче момичето не започва разговор. А и няма нужда, защото мъжете не закъсняват и веднага се включват. Понякога дори твърде бързо.

След внимателно наблюдение и подбор на подходящите снимки, открих, че съм си губил времето, тъй като нещата са много по-семпли. Момичетата харесват красиви мъже, мъжете харесват жени, които не са дебели. Стоян, 31, ме светна, че "ако едно момиче има 6 селфита, най-вероятно е дебела".

Имаме съвпадение, време е да се започне разговор. Според едно от момичетата, Камелия, 26, с които разговарях, “работа на мъжа” е да заговори. Мария, 25, обаче признава, че съществува парадокс, ако тръгнеш да очакваш нещо интересно – хубавите мъже не заговарят, а грозните стартират дървено. Абстрахирам се от представите за хубаво и грозно и поглеждам един типичен списък със съвпадения на момиче. И наистина се оказва, че много от българските мъже започват еднакво: “Здравей, как си, много си хубава, дай си фейсбука” и др. За една година установих, че

Ако искаш момичето да те забележи, избери някое по-креативно начало. Само не отивай твърде далеч с “Според теб Годзила мъж или жена е”. Не работи. Проверих.

И избягвай сексуалните намеци. За разлика от мъжете, жените не търсят секс, не търсят дори среща. Много малко от тях са превърнали разговора в такава, и тя много често е била единствена. Защото ако попиташ едно момиче какъв цвят ѝ е бельото и защо още не е на пода във вас, следващата стъпка е мацката небрежно с палец да натисне Unmatch и край на романтиката.

Виж повече: Социален експеримент в Tinder

“Tinder е пълен със загоряли чужденци олигофрени”, Виктория, 28.

Tъй като Tinder регистрацията се обвързва с Facebook акаунт, е много вероятно да се покажат общи приятели и интереси. Ето един начин да се разчупи леда. Женската половина на приложението у нас подхожда доста по-снизходително при опит за разговор, така че чувствай всеки отговор като малка победа.
Следващата обичайна стъпка е размяна на Facebook или телефони. Ако направиш първото, по-добре да не си впечатлявал с измислици, защото всичко излиза наяве – от лайковете до снимките, на които са те отбелязвали (и са единствения начин да помниш какво се е случило вечерта). Приятелството във Facebook е стъпка, която означава, че разговора и отношенията са се развили до нещо повече от любопитство един към друг. Но това не означава, че сексът е готов.

Изключително малък процент потребители стигат до една-две срещи, като никоя от тях не е последвала в секс.

Това се оказва след моят опит и опитът на абсолютно всеки един, с когото разговарях. Двата пола използват Tinder по коренно различен начин един от друг, което прави приложението безсмислено още със свалянето му. Повдигането на егото е до един момент, след това просто ти омръзва.

Причините за това се крият както в слабото ползване на смартфони и неразчитането на подобни канали в България, така и в несигурността, която създават онлайн-запознанствата у нас. Tinder е поредната отлично работеща социална платформа, която не открива почва за развитие тук. 

Кои са 9-те типа най-често срещани мъже в българския Tinder?

Бъди красива и извън Tinder. Виж как в нашето видео

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *