LAST MINUTE HALLOWEEN

Няколко евтини, хитри и лесно изпълними идеи за Хелоуин костюми

0 коментара Сподели:

От известно време Хелоуин е малката Нова година – най-якото парти, за което всички се готвят с дни. После обаче добре, че има камери на телефоните, защото никой нищо не си спомня. Естествено, как ще си облечен на Хелоуин до голяма степен определя как ще протече празника ти – все пак, ако се направиш на Елтън Джон рискуваш партито ти, както казват в Перник, да отиде у лево, и цяла вечер да чуваш епитети зад гърба си недостойни за страниците на Go Guide. От друга страна пък, не всички имаме времето, ресурса и дори желанието да се занимаваме с маскиране, така че ето няколко евтини, хитри и лесно изпълними идеи за Хелоуин костюми.

ДЖАК НИКЪЛСЪН В „СИЯНИЕТО” – семпъл и хитроумен костюм, който ще бъде оценен най-вече от кино маниаците, защото изобразява ключова сцена от култовия филм, а именно Джак Никълсън гони семейството си с брадва и разбива на трески врата. За целта просто промушваш главата си през парче картон, купуваш си пластмасова брадвичка от магазин за играчки и гледаш лудо. Ако мислиш, че на партито ще има тъпанари, които даже не са и чували за Кубрик, по-добре си вземи истинска брадва – така няма да си тръгнеш с момиче, но поне никой няма да се осмели да те посочи с пръст камо ли да гъкне.

ГРЪМПИ КЕТ – специално за феновете на котки и интернет мемета, можеш да се въплътиш в емблемата на всички хейтъри – Гръмпи Кет. Много е лесно, просто си слагаш сенки под очите, драсваш си мустаци с молив за очи и после гледаш кисело със свити надолу джукички. Естествено някой може да помисли, че си направил на бушонирания Дейвид Бауи. Подходи към тези предположения, както би направил истинската гръмпи котка: погледни го дълго, лошо и мълчаливо – нека сам осъзнае колко тъпо нещо е казал.

САУТ ПАРК – групов костюм, изключително подходящ за компания пияници, особено ако са извън форма. За да създадете асоциация на героите от великата анимационна серия, просто сложете суичъри в ярки цветове и допълнете със съответните зимни шапки, а на „Камък, ножица, хартия” решете кой да бъде Кени и да прекара партито захлупен в качулката на суичъра. Не очаквайте много фенове сред мацките – поне не сред тези, на които се надявате, по-скоро се подгответе да ви черпят бира от големи пластмасови бутилки и да ви повтарят в ухото: „Батенце, казвам ти, бате, много яки костюми, брат!”.

НИГАС ин ПАРИС – макар и леко отшумял хитът на Kanye West все още е достатъчно актуален, за да се облечете според него: нахлупена на една страна шапка, фишу и раирана фланелка и цялото тази парижанство допълнено с боядисани в черно лица – voilà…Niggas in Paris. Препоръчва се само за хипстърски събирания, иначе съществува известен риск иронията да остане неразбрани и да ви помислят за коминочистачи или обикновени хомосексуалисти.

ЕДУАРД СИЙЗЪРХЕНДС – доста е лесно да се превърнеш в Едуард Сийзърхенд  – любимият на всички мацки с тежък пубертет образ на Джони Деп. Както името му подсказва просто ти трябват няколко броя ножици, достатъчно количество гафер/ тиксо/ изолирбанд  и разбира се перука. Ако нямаш изкуствена коса под ръка, можеш да импровизираш с рунтав накрайник за моп – все пак кой ще гледа какво имаш на главата след като си си налепил ножици по ръцете. Освен, че ще създадеш правилната асоциация във всички мацки, ще имаш право да искаш помощ от тях като например да ти отварят бутилките и да ти дават да си пийнеш – добавяйки още майчински инстинкт в действие към и без това окаяния си външен вид.

50 НЮНСА СИВО – Напълно в духа на предстоящата кино премиера на най-споменаваното заглавие на книга от манекенки по интервютата от „Алхимикът” насам, това е идейно иронично костюмче с поп-културен коментар. А именно накичваш се с цветния палет от нюансите на сивото като рокля и си…да, петдесет нюанса сиво. Това е единственият костюм, който може да накара дизайнер да се усмихне, а дори и да не те оценят подобаващо на партито и шефът ти да бучи, че си откраднал цветовата скала от офиса, със сигурност ще станеш фейсбук сензация, а това е най-важното. А ако някой ти каже, че приличаш на майски бръмбар, по-добре не влизай в полемики, а го потисни с цитат от книгата, например: „Хората имат нюанси като цветовете. И ако думата "преебан" беше цвят, например сив, и ако сивото имаше петдесет различни нюанса, то аз съм преебано сив във всичките петдесет нюанса”.

ПОП-АРТ – един костюм за смели хора, които разполагат с тоалети в ярки цветове и не се страхуват да ги използват. За да докараш внушението, че сякаш си изскочил от картина на Рой Лихтенщайн, просто добави симетрично разположени цветни точки по лицето си. Естествено, ще се намерят профани, които да разтълкуват този арт стейтмънт като петна от шарка, но по-добре ги игнорирай – тези жалки еснафи не могат да различат картина на Анди Уорлхол от обикновена консерва с домати Campbell, просто са толкова жалки.

ШЕЙХ – класиката на маскирането в последната минута: просто имаш нужда от бял чаршаф, една лента за главата и черни очила. После обаче трябва да си готов за две леки неудобства – цяла вечер хората да ти настъпват импровизирана роба и непрекъснато разни пияници да ти навлизат рязко в личното пространство с викове „Ас-салааму `алайкум!”. Поне ако искаш да сваляш някоя мацка заходът е лесен – на развален български й предлагаш брак като обясняваш, че имаш ферари и много „парички”.

ВАМПИР – ако си от типа хора, които се подготвят за Хелоуин минути преди да излязат, можем да направим оправдано предположение, че предната вечер си се напил, така че погледът и цялостното излъчване на Граф Дракула го имаш. Само трябва да допълниш картинката като инвестираш левче в пластмасови зъби от магазин за дъвки и свиеш отнякъде тъмен на цвят парцал за плащ – перде, покривало за легло, покривка – всичко върши работа. Иначе после се зареди с търпение – цяла вечер всеки ще се мисли за много оригинален като те попита дали пиеш блъди мери и ти разкаже вица за вампира и тампона.

ПЕРНИЧАНИН – градът на голфа е сред основната тема за вицове напоследък, така че можеш да се възползваш от вълната като се маскираш подобаващо – с памучен анцуг от две части тип официален, бели маратонки тип светещи и винкел в ръка. Лошата страна на този костюм е, че ще слушаш вицове за Перник цяла вечер, а добрата, че ще можеш да кажеш всички на едно момиче без тя да се обиди, стига да добавиш пернишки акцент, за да си личи че си в роля. Най-страшно ще бъде по улиците преди и след партито – много хора най-вероятно няма да разберат, че си маскиран, така че ще почувстваш колко жестоки могат да бъдат във фешън коментарите си хората с дънките – нищо чудно, че хората с анцузите ги бият при всеки удобен случай, те направо си го заслужават.

КЛИПЧЕ  ВЪВ VBOX  – Какъв по-добър начин да подчертаеш, че си компютърно грамотен, избираш българското и имаш чувство за хумор от това да изрежеш рамка от хартия принтирана като видео от vbox7, която да слагаш около главата си при всеки ключов момент от партито, например за снимка. За да покажеш какъв голям веселяк си и да направиш недвусмислена заявка, както за сърцето на всяка млада дама на забавата, така и за титлата „Душата на компанията”, задължително трябва описанието на клипа, който представляваш да е нещо дяволито, само-иронично и оригинално – например „пиян тъпак полазва мацки, пие много, вие фалшиво като магаре – голям смях”.

ПОДГЛАСНИЦИТЕ:

АЗ, ПРОКЛЕТНИКЪТ – работен гащерезон, жълта блуза и очила за заваряване

ЖИВОТ – пишеш „life” на бял т-шърт и сервираш лимони на хората

МРЪСНИЦА –  Хелоуин дава извинение на мацките да се облекат така, както биха ходили всеки ден

КАСАПИН – бяла престилка, облята с пилешка кръв или червена боя

МУМИЯ –  увиваш се с тоалетна хартия, иронично после имаш проблеми точно с ходенето до тоалетна

ОЛД СКУЛ МАЙСТОР – работен гащеризон на голо, хартиена шапка, ако си перфекционист може да метнеш и няколко капки боя

СИНЯ ЗОНА – слагаш светещия елек от колата и държиш калкулатор/ палм топ в ръка

СПОРТИСТ – отиваш с дрехите от фитнеса и носиш спортно пособие в ръка. Ако тренираш бейзбол, може би е по-добре да помислиш за друг костюм.

ПИЦАРЧЕ – червен т-шърт и кутия от пица. Ако си много хитър може да сложиш нещо интересно и изненадващо в кутията – например пица.

ОЛД СКУЛ РАПЪР – дънките на дядо ти, суичъра на баба ти и шапката на малкия ти брат.

БРЕАКИНГ БАД – найлонов костюм за тяло и прахова маска за лице.

ПОРТОКАЛ С ЧАСОВНИКОВ МЕХАНИЗЪМ – драсканица под окото, бомбе и чаша мляко в ръка.

АЙС БЪКЕТ ЧЕЛИНДЖ – носиш кофа и я вдигаш над главата си като те питат какво си.

Ако искаш пък да заложиш на маааалко повече креативност, виж една чудесна идея за цветя в брадите.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *