КАКВО МИСЛИ КОТКАТА ТИ ЗА ТЕБ

Научихме как да живееш по-добре с котката си, без да се питаш ежедневно дали няма да ти издере лицето, докато спиш

0 коментара Сподели:

Няма нищо срамно да си сингъл в разцвета на годините си и да живееш с котки. Напълно разбираемо е, когато нямаш време да разхождаш куче, да се обърнеш към по-малки, по-сладки и по-независими домашни любимци. Но открихме едно изследване на Тони Бъфингтън (истински ветеринар към Щатския университет в Охайо, макар че е перфектно име и за котка), който обяснява как по-лесно да слушаме котките си. Защото може да им слагаме храна, да им сменяме тоалетната и да им купуваме играчки (които не използват), но котките си остават животинки, които имат нужда от разбиране.

ТИ СИ ГОЛЯМА БЕЗКОСМЕСТА КОТКА

Когато чуеш познатия звук от точене на нокти в дивана, започваш да хвърляш възглавници, да гониш котката, да я пръскаш с воден пистолет и очакваш тя да не прави повече така. Но животинката няма как да те разбере най-малкото защото не е куче и не възприема начина на говорене. За нея ти си голямо безкосместо създание, примат, който действа панически и прекъсваш нормална за една котка дейност. Най-лесният начин според д-р Бъфингтън е да ѝ осигуриш условия, или

купи драскалка и сложи до нея валериан (ама съвсем, съвсем малко).

Успокояващата за нас билка е като наркотик към изострените сетива на котките и те ще правят всичко възможно да са близо до нея и да се надишат. Безвредно е за домашните ни любимци.
Друг начин да я накараш да не драска ъглите на дивана или масата е да залепиш двойно залепящо тиксо, но внимавай да не те види, че ти си го залепил. Когато започне да прави това, което очакваш от нея, я възнагради, за да си знае и за следващия път.

ПОДРЕДИ НЕЩАТА Ѝ АДЕКВАТНО

Когато котката не спи за два часа от денонощието, тя обича да се разхожда из дома ти и да яде. Бъди така добър и не поставяй съда за храна и вода до хладилника или пералнята, машини, които издават звуци и вибрират постоянно. Ти може и да не чуваш, но

за котките фризерът е голямо бяло метално ужасно чудовище,

което не може да бъде преборено. Също така избягвай тъмни стаи, от които да не може да избяга, като гардероб или шкаф, дори да няма врата. И е много важно да няма визуален достъп до други животни, с които не живее, тъй като не разбира как работи стъклото.

НЕ ПИПАЙ СТОМАХА

Хората са по-чувствителни към допир, докато котките са много независими и са изключително претенциозни към частите на тялото си. Може от време на време да хващаш лапичката ѝ или опашката, но в никакъв случай не разтривай стомахчето, дори и да е легнала по гръб и да те гледа с поглед, готов за игра. Това е зона, която е много чувствителна и има много нервни окончания, а както всички знаем,

котките са много чувствителни създания

Все още остават възможностите да я вдигаш, да я носиш със себе си и да я гушкаш като бебе, не прекалявай с толерантността ѝ.

КОТКАТА ТИ ТЕ ОБИЧА

Според д-р Бъфингтън пухкавото животинче не е безразлично към теб. Иска да е до теб, да го галиш, да си играете. Когато използваш лазерче, не го размахвай, все едно си на стрийтпарада в Берлин. Движи го спокойно и оставяй от време на време котката да “хване” точката. Същото важи и за играчка на въженце.
Котките се привързват изключително много към стопаните си. Създай миниритуал, когато излизаш сутрин за работа, с който тя да знае, че ще се върнеш. Женени двойки съществуват само с час-два контакт на ден. С котката може да се разбирате и с по 10 минути заедно на ден, стига да ги направиш смислени.
Защото, ако не живееш в синхрон с котката ти, тя ще доминира и ще направи апартамента свой, а ти само ще плащаш наем или ипотека, за да живееш с животинката.

Научи и как може да осиновиш животинка от Pets & U

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *