ПЕТ ФИЛМА ОТ ФЕСТИВАЛА „ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА“

Виж какво можеш да видиш на най-големия български форум за екстремни спортове, туризъм и екология

0 коментара Сподели:

„Дни на предизвикателствата“ има от цели десет години! По случая тазгодишната програма е повече от препълнена. В продължение на три дни – от 2 до 4 декември, в УАСГ (Университета по архитектура, строителство и геодезия) ще имаш възможността да срещнеш много хора от „твоята порода“, в случай че обичаш зимните спортове, падаш си по екстремните преживявания или просто обичаш планината. В програмата освен презентации и лекции на еко тематика ще видиш и няколко документални филма.

THE LAST GREAT CLIMB / ПОСЛЕДНОТО ВЕЛИКО ИЗКАЧВАНЕ

В продължение на 35 дни Лео Холдинг (който ще е специален гост на фестивала) и изпитаният му екип, включващ Джейсън Пикълс и Шон “Стенли” Лиъри, трябва да се справят с екстремен студ и ураганни ветрове сред извънземната дива природа на едно от най-недостъпните места на планетата, за да осъществят успешно мечтата си – последното велико изкачване.

TRACING SKYLINES

Един филм за шест невероятни приключения на едни от най-добрите скиори в света – Шон Пти, Сет Морисън, Карл Фоствед, Жулиен Рене и Боби Браун, които се впускат в собствена интерпретация на понятието „пътуването на живота“.

WORLD BIGGEST WINGSUIT FLIGHT

Това е най-новият филм на французина Маел Баге. Освен скиор той е алпинист, катерач и бейсджъмпър. Ако не те е страх да гледаш как човек се мята от върха на планина, облечен само с wingsuit, и буквално прелита за секунди близо три километра, то този филм със сигурност е за теб.    

BULGARIA ACRO FEELINGS С ВЕСЕЛИН ОВЧАРОВ

Добавяме и един филм с българина Веселин Овчаров, в който ще можеш да видиш последните му скачания с парашут и скорошни приключения в Хаваи.

ЕКСТРЕМНИ КЛАСИКИ

„Първо реших, че минава самолет. Обаче свистенето се засили и се превърна в много тревожен звук, който въпреки това продължавах да държа на stand by в периферията на съзнанието си. Бях зает да си чопля нещо по инвентарниците. Първото парче скала се взриви в стената, на около метър и половина вляво от мен. Усетих как се разхвърчават парчета във всички посоки, включително моята. Това е началото.“

Ако и ти си любител на планината и екстремните спортове, виж интервюто ни с едни снежни нинджи.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *