Отворената връзка от първо лице

Постижима ли е идеалната симбиоза между стабилната връзка с любимия човек и интимните отношения с други

0 коментара Сподели:

В днешно време няма по-лесно от това да се запознаеш с нови хора. Начините и местата са безкрайни – като се започне от петък вечер в клуба, седмичните посещения на фитнеса или някое от многото дейтинг приложения. Много от съвременните връзки се разпадат именно защото единият партньор е изневерил, подавайки се на импулс и първични нужди, а клишираното обяснение е, че нещо не е наред във връзката или липсва. А какво става, когато реално имаш всичко, човекът до теб е този, с когото искаш да изградиш съвместен живот, но на теб продължава да ти се искат срещи и с други?

МОМЕНТ НА ОСЪЗНАВАНЕ

Който сериозно иска да опита отворена връзка, трябва първо да е напълно наясно с желанията си и какво очаква да му донесе тя. След това трябва да се отърси от мисловните окови, налагани ни от обществото, че една истински стабилна връзка задължително трябва да е моногамна. Идеята на отворената връзка е да правиш нови контакти, като няма ограничения дали те да са само от сексуален характер, или да прераснат в любов. Няма как да се впуснеш в приключение и предварително да знаеш в какво ще се превърне то. Затова е важно да разграничаваш основната си връзка от останалите. Тя е тази, която ти дава свободата, тя е с човекът за теб, а другото са бонуси.

Както всеки един проект има нужда от стабилна основа, така и отворената връзка се свежда до това колко стабилни са отношенията с партньора ти.

Абсолютно задължително е да си имате доверие и двамата да мислите еднакво точно по тази точка, иначе има опасност да се отдалечите един от друг. В това число влиза и споделянето. Колкото и да ви е странно, че си споделяте за завоеванията на другия, трябва да се превъзмогнете и да сте в състояние на пълна транспарентност. Така никога няма да се притесняваш къде е партньорът ти, с кого е или какво прави.

РЕВНОСТ vs ЗАВИСТ

За да можете да споделяте подобни истории, трябва да овладеете две много неприятни емоции, които са в състояние да ни обсебят до полуда – ревност и завист. Каква е разликата ли?

Ревността ще те накара да се съмняваш в качеството и интегритета на собствената си връзка. Ще започнеш да се чудиш какво вижда половинката ти в другите, което ти нямаш и защо изведнъж е склонна да излиза и след работа на среща, когато на теб винаги ти се казва, че през седмицата има нужда от сън.

Истината е, че ако сте го докарали дотук и си имате доверие, тези проблеми са абсолютно фиктивни.

Естествено, че сега има силата да излиза, защото адреналинът й се е качил до главата. Когато човек се вижда и с хора (при това готини), то тялото му изисква много по-малко гориво, за да функционира. Храната и сънят бързо биват заменени от ендорфин и адреналин, които между нас казано действат като наркотик. Нали затова излизате с други, за да усетите отново онази тръпка, която след време при вас е преминала в интимност, любов, доверие или навик?

Най-добрият вариант е да ходите по срещи по едно и също време или да имаш достатъчно интересно занимание, докато половинката ти е навън с друг човек. Защото ако нямаш какво да правиш в това време, освен ревност, у теб ще се пробуди и завист, че партньорът ти се забавлява, а ти мухлясваш вкъщи и чакаш да се прибере.

ГАЙДЛАЙН

Хубаво е и да имате ясни правила какво си позволявате един на друг и кои са абсолютните табута. Така например трябва да сте уточнили предварително дали ще оставате с преспиване някъде, приемливо ли е да водите хора вкъщи, ще си пишете ли докато сте на среща, има ли сексуални забрани от типа „без целувки по устата“ и тн. По този начин бихте могли да избегнете много разправии, породени от недоразумения.

ИЗКЛЮЧЕНИЯ

Винаги има вероятност да се влюбиш в някого друг, това не е нещо, което може да се предвиди. В такъв случай трябва да поговориш с партньора си и да решите дали сте склонни да водите няколко връзки едновременно, или не. В крайна сметка, няма книга, в която да пише как точно се очаква да реагираш при такива обстоятелства и колкото и странна да ти се струва ситуацията, именно това я прави и вълнуваща. Ще видиш, че веднъж отворил съзнанието си за възможността на отворените връзки, ще се почувстваш свободен да бъдеш себе си и да следваш сексуалните си пориви. 

Ако всичко това ти се струва прекалено хипарско, значи не си типът човек, склонен да дели. Всяко удоволствие идва с определена цена, затова не можеш да очакваш, че просто ще спиш с други хора и няма да се налага да работиш над собствената си връзка. Защото само ако сте достатъчно добър екип, може да си позволите неконвенционални приключения.

В случай, че още не сте на този етап, хвърли едно око на статията ни за суингинга като авантюра, в която да се впуснете като двойка.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *