InFocus: Заснети емоции

Първо снимаме с очи

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

Неоткритата красота" е темата на новия фотографски конкурс на Huawei InFocus Awards. Верен на своя откривателски дух, Huawei отново ни предизвиква да излезем от комфортната си зона. Единственото, което трябва да направим, е да покажем най-добрите си снимки и видеа, заснети с Huawei, като можем да го направим в цели 6 категории – #emotion tag, #hello, life!, #faces, #going the distance, #storyboard, и такaвa за мобилната видеография – life now. Освен световното признание, което ще спечелилите (конкурсът е международен), има и награди. Как можеш да спечелиш 10 хиляди евро с една снимка, разбери тук. Снимки за участие могат да бъдат подавани до 11 август, а гласуването продължава до 19 август – не забравяй да споделиш конкурса и с приятели, за да могат да гласуват за твоите снимки и да ти помогнат да спечелиш.

В следващата галерия ти показваме какво предизвиква емоции, когато обикаляме града всеки ден. Отваряме очи и снимаме стабилните форми на изкуството, които продължават да отекват дори след като сме си тръгнали. Заснехме всичко с Huawei P30 Pro, за да те предизвикаме да участваш в InFocus Awards. Днес представяме нашия #emotiontag.

Правя този номер от дете – взирам се в близки и далечни обекти, без да мигам, докато очите не ме заболят или поне докато не потекат първите сълзи. После затварям клепачи и притискам с длани, подпрени под веждите – образът на обекта, в който съм се взирала, се запечатва в съзнанието ми завинаги. Взирала съм се в какво ли не – нощното небе, една нефтена платформа в морето, многоцветни плочки на пода на кубински бар в София, няколко лампи с продупчени абажури пред странни стени, избухващо пред лицето ми шампанско, тила на мъжа, хипнотизиран от яркия екран. Имам колекция от хиляди образи зад тънките стени на ирисите си – някои красиви, други леко плашещи (по-трудно се взирам в плашещите неща, но и тях наблюдавам), трети неразбираеми, а четвърти имат променящи се форми, зависи кой наблюдава. Трудно ми е да изразявам емоции, но ако исках да разкажа историята си, щях да прожектирам на стената всичко, което съм снимала с очи – изкуството е навсякъде, то предизвиква емоции.

А видя ли как изглежда София на ролкови кънки? Или къде дистанциите нямат граници.

В YouTube пък ти показваме любимите си градски места. 

Последвай ни и в Инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *