50 НЮАНСА СИВО ОТ ДНЕС ПО КИНАТА

Най-после дойде дългоочакваният премиерен уикенд на една от най-коментираните ленти за тази година

0 коментара Сподели:

Въпреки ниското признание на критиците и слабия световен бокс офис, филмът на Уашовски се представи повече от добре у нас, като акумулира повече от 250 000 лв приходи за изминалия уикенд, за сметка на миналите премиерни заглавия, "Овцата Шон: Филмът" и "Жената в черно 2", които събраха съответно малко над 20 и малко под 20 хилядилeвaприходи.През втората февруарска киноседмица ще можем да видим филма, който така усилено ни пробутват за най-коментирания на 2015 – "50 нюанса сиво".

50 НЮАНСА СИВО

режисьор: Сам Тейлър-Джонсън
сценарист: Кели Марсел (по романа на Е.Л. Джеймс)
в ролите: Дакота Джонсън, Джейми Дорман, Дженифъл Ел, Марша Гей Хардън, Рита Ора и др.
очаквания: 3/10
рейтинг в imdb: 3,2/10 (от 12326гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  30%
рейтинг в metacritics:47/100

Базиран по световния бестселър от 2011 година, филмът на Сам-Тейлър Джонсън разказва историята на девствената студентка по литература Анастейша Стийл (Дакота Джонсън) и как животът й драстично се променя, след като среща харизматичния предприемач милиардер Крисчън Грей (Дорман), който я запознава с мрачната страна на собствените й сексуални желания. Както лесно може да се предположи, лентата е съсипана от критиката:

"50 нюанса сиво" притежава само един нюанс – досадно самосъжаление. Останалите 49 нюанса, обещани в заглавието липсват от филмовата версия на позорния роман".

Гледай и другия трейлър на филма тук, а според нас определено си заслужава да отидеш на кино преди да си изградиш мнение по въпроса. Може историята да е писана за копнеещи домакини, но Dornan не веднъж е доказвал брилянтна актьорска игра, която сме сигурни, че ще видим дори тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *