Актьорите от големия екран, които превзеха сериалите

...а също и зрителите

0 коментара Сподели:

През последните няколко години се наблюдава тенденция киноактьори масово да навлизат в телевизията. Разбира се, ние нямаме нищо против. Ето някои от любимите ни мъжки персонажи в сериали, които радват с роли, достойни за „Оскар“ (упс, имахме предвид Emmy):

Матю Макконахи – True Detective, сезон 1

Годината е 2014 и HBO започва излъчването на един от любимите детективски сериали на зрителите. True Detective задава правила и допълва жанра по начин, който и до ден-днешен бива копиран не само от други сериали, но и от киното. Двамата актьори в главни роли са познати лица – стратегия, която е супер – хората от любопитство започват да следят епизод след епизод. Избрахме да обърнем внимание точно на Матю Макконахи, защото актьорският му път е много интересен и смятаме, че си заслужава припомнянето. Това не означава, че омаловажаваме прекрасната роля, която неговият колега Уди Харeлсън прави в True Detective.

Макконахи играе в различни филми още през 90-те години. Една от най-разпознаваемите му роли от този период е в екранизацията на Time to kill по книгата на Джон Гришам. Десетина години по-късно актьорът става популярен в романтичната комедия How to lose a guy in 10 days. Незнайно защо след този филм много от зрителите свързват името на Макконахи с леки филми. Истински обрат в кариерата му е трансформацията, която прави за ролята си в Dallas Buyers Club.

Макконахи не само отслабва до неузнаваемост, ами и играе изключително въздействащо.

Резултат от труда му е и „Оскар“ за главна мъжка роля през 2013 година. След тази награда кариерата му тръгва стремглаво нагоре. Идва и поканата за True Detective, където актьорът е поставен както в позиция на разследващ, така и в тази на разследван детектив. Същата 2014 година Макконахи участва в мегахита Interstellar на режисьора Кристофър Нолан.

Антъни Хопкинс – Westworld

Братът именно на Кристофър Нолан – Джонатан Нолан, заедно с половинката си в живота Лиса Джой измислят и реализират един амбициозен проект – Westworld. Сериалът е римейк на игрален филм от 1973 година, но освен това разчита на изявата на множество известни познати от Холивуд звезди.

Истинската изненада в първи сезон обаче е участието на Сър Антъни Хопкинс.

Звезда от такъв ранг само може да потвърди тезата, че сериалите лека-полека заемат мястото на големия екран. По-кратки и леснодостъпни заради множеството платформи, които ги излъчват, киноактьорите всъщност бяха последната стъпка към превръщането на телевизионните предавания в абсолютно предпочитани. 

Ще си спестим филмографията на Антъни Хопкинс, само ще посъветваме всеки, който е пропуснал да гледа първи сезон на Westworld, да оправи тази грешка. 

Кевин Спейси – House of cards

Антъни Хопкинс е един от най-запомнящите се злодеи на всички времена в The Silence of the Lambs. Друг емблематичен негативен образ, който намразваме във филма Se7en, е този на персонажа на Кевин Спейси. Като се замислим, Спейси умее да се превъплъщава в „лошия“. За огромно съжаление

покрай #meetoo кампанията в Холивуд той се превърна в злодей и в живота. 

Няма да коментираме спекулациите какъв е той в личния си живот, само ще споделим разочарованието, че кариерата на един брилянтен актьор си отиде за миг. 

Изпипаната роля на Спейси в сериала House of cards е номинирана многократно за „Еми“. След почти 5 години силни сезони, 65 епизода и заради скандала около личния живот и постъпки на Спейси актьорът е уволнен, а кариерата му срината. Големи имена като Ридли Скот отказват да работят с него, а публиката не желае да посещава киносалоните на прожекцията на последния му филм. 

Едно е сигурно – талантът си е талант. Другото е персонална гледна точка. 

Джъд Лоу – The Young Pope

Джъд Лоу взема решението да изиграе една от най-скандалните си роли именно в телевизионно предаване, излъчено по HBO. Режисьор на продукцията е талантливият и известен с провокативните си филми италианец Паоло Сорентино. Брилянтен в ролята си, Лоу се превъплъщава в американец, който става глава на католическата църква в Рим. Изпълнен със сюрреализъм, комични и трагични моменти, 

The Young Pope никога не би бил същият без участието на Джъд Лоу.

Самият Лоу е популярен като чаровния британец, който завладява с усмивката и сините си очи Холивуд. Филми като Closer,  Alfie и The Holiday са познати и любими на зрителите. Ето че чарът му превзе и феновете на телевизионните сериали. 

Александър Скарсгард – Big little lies

Съвсем скоро феновете на сериала Big little lies ще имат удоволствието да гледат втори сезон с участието на голямата Мерил Стрийп. В сезон първи Холивуд се пренесе в телевизията чрез Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Шейлин Удли и други звезди. Интересен и много секси мъжки персонаж в сериала е шведът Александър Скарсгард. Макар и с по-малко опит на големия екран, той по нищо не отстъпва на талантливата си партньорка в продукцията Никол Кидман. Двамата изграждат сложността и нюансите у една семейна двойка, която се бори със своите демони и страхове. 

Скарсгард познаваме на първо място заради баща му – Стелан Скарсгард. Повечето му братя също са в киноиндустрията.

Звездата на Александър Скарсгард изгрява в друг популярен сериал – True blood,

след което шведът участва в поредица холивудски продукции като The legend of Tarzan. Убедени сме, че името на Скарсгард тепърва ще бъде спрягано, а дотогава си подари първи сезон на Big little lies. Няма да съжаляваш!

Jameson представя: Цирк, но на кино.

Пет сериала, които да не пропускаме през май.

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *