От Крис Корнел за Джони Кеш

Непубликуваните ръкописи на Джони Кеш оживяват в новия албум Johnny Cash: Forever Words и част от тях е една от последните солови песни на Крис Корнел

0 коментара Сподели:

Спомняте ли си за култовото парче Rusty Cage на Soundgarden?! Когато Крис Корнел го написа и издаде през 1991 г., много бързо се превърна в хит, и то не само за феновете на групата. Даже легендата Джони Кеш направи негова кавър версия пет години по-късно. Албумът, в който я включи тогава, Unchained, беше отличен с „Грами“. Двайсет години по-късно, макар Кеш вече да не е тук, една песен отново свързва двамата музиканти. Тя „отлежава“ почти през цялото това време, за да може, когато излиза на бял свят, да бъде истинска.

     

Историята ѝ започва малко след смъртта на „човека в черно“, когато Крис намира ръкопис на стихотворение на Джони и решава да го превърне в музика.

Записът е направен в историческото Cash Cabin Studio в Хендерсънвил, Тенеси, озаглавен е You Never Knew My Mind и сред последните солови записи, реализирани от сиатълската легенда, която за жалост също загубихме през 2017. Вижте откъс от интервюто, което Крис Корнел даде по време на записа:

You Never Knew My Mind е част от изключително състоятелен предстоящ албум, чиято музика е дело на големите Крис Корнел, Ръстън Кели & Кейси Мъсгрейв, Розан Кеш, Карлийн Картър, Alison Krauss & Union Station, Брад Пейсли, Крис Кристоферсън & Уили Нелсън, Елвис Костело и други.

Проектът е същински творчески триумф от различни артистични колаборации и ще съдържа 16 песни, всичките създадени по неиздавани стихове, текстове и писма на Джони Кеш. Албумът ще излезе на 6 април и в България ще бъде издаден от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в деня на световната премиера, така че още тогава се озъртайте за CD и 2LP винил Johnny Cash: Forever Words. Ще го има и в дигитален формат за даунлоуд и стрийминг.

По-запалените по творчеството на тези музикални гиганти сигурно вече са гледали световната премиера на You Never Knew My Mind.

Неслучайно тя излезе на 26 февруари – на тази дата Кеш щеше да отбележи 86-ия си рожден ден. 

Всъщност албумът е музикален спътник на книгата Forever Words: The Unknown Poems от 2016 г. В страниците на бестселъра се съдържат непубликувани до момента стихове на Кеш, които синът му Джон Картър Кеш получава под формата на ръкописи след смъртта му. По неговите думи непубликуваните стихове, текстове, поеми и писма на баща му са чудовищно количество. През последните 60 години мислите на кънтри легендата са преминали редица културни, духовни и идеологически граници и освен създател на велики песни Джони Кеш се е превърнал и в разказвач на универсални истини за справедливост, вяра, любов и независимост. Точно с този дух и принципи е сътворен и албумът Johnny Cash: Forever Words.

Ето и няколко парчета от Орлин Павлов.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *