SPOTTED BY LOCALS: Йоанна Митова, Христо Христозов, Розмари Т.

Поредните градски персонажи и какво имат да ни разкажат.

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

И в този брой те запознаваме с трима от любимите си градски персонажи. Питаме ги за любимите им градски случки и най-яките места в града. Следвай белия заек и техните съвети за добре прекарано време.

Йоанна МИТОВА

Metta / Generator

Най-добрите места за кафе в София?

Изкарах един извънземен курс за бариста при Йордан Дъбов и се заразих от неговата любов към ритуала. Все още не пия кафе, но ако изпитам нужда да се насладя, отивам при източника – Dabov, разнообразните Drekka, магазин „Лайка“, също такива маниаци като Йордан, а за гръцко фрапе при винаги усмихнатия Хари в CoffeeHouse.

Любими градски спотове, на които би завела някого, който не е от тук?

Денят ни ще започне с хубаво къпане в банята Панчарево, ще мине през центъра на града със СГХГ и галерия „Структура“, ще си вземем плодове и ще хапнем точно в 5 в Ботаническата градина, когато бият камбаните на „Александър Невски“, ще пием бира на терасата на Swimming Pool, после ще продължим в Tell Me, а сутринта ще посрещнем изгрева с банички на изоставения хотел на РДВ Витоша.

Любимите ти ресторанти?

Checkpoint Charlie – най-хубавият виенски шницел в София. L’Еntranger с красиво лудите Оливие и Митана и тяхната дясна ръка Оги. „Щастливото прасе“ при Джун и неговите лютиви сосове, а от скоро и Osteria San Marco – за истинска паста.

Опиши ни София с няколко думи?

Луда, тревожна, импулсивна и пълна с възможности.

Христо ХРИСТОЗОВ

Occupation PR bon vivant

Какви са нещата, които отличават София от другите места?

София е град на контрастите – в това са и тъжното ѝ лице, и чарът ѝ. Отличават я невероятните спирки на трамваите в нищото, за които нестоличани не подозират. Гледката към и близостта на Витоша. Старият еврейски квартал с няколко църкви, синагога и джамия.

Любимите ти градски места?

Домът на киното е моето място в града – заради духа, който носи, и разнообразния си афиш. Харесвам многото и различни театралните сцени в София, сред тях моята е Театър 199. Ако е за хапване – „При орлите“, „Манастирска магерница“ и Mi Casa. Наскоро от- крих и терасата на Swimming Pool с едни от най-хубавите гледки отвисоко.

Какви хора срещаш из града?

Все повече цветни, което ме прави щастлив. Същевременно София е едно от местата с най-малко усмихнати хора, на които съм бил. Предлагам да направите кампания „Как да усмихнем хората по улиците на София?“.

Къде отиваш, когато искаш да избягаш от градския шум?

На масаж или сред природата – по възможност с изключен телефон.

РОЗМАРИ Т.

Модел в IVETFASHION

Кои са местата в гра- да, на които можем да те открием?

Ще ме намериш из скритите улички, харесвам старата архитектура на София и безбройните паркове, криещи тайните на града. Изобщо съм обсебена от София – нито твърде малък, нито твърде голям град.

Какви са хората, които срещаш из града?

Хората тук обичат да се социализират. Имам чувството, че всичко е възможно и приключенията те дебнат от всеки ъгъл.

Мисля, че има особен тип магия, витаеща във въздуха.

Най-добрите парти места?

Обичам лайв музиката и концертите, така че обичайно следя събитията в Terminal 1, Kino Cabana, Sofia Live Club и City Stage. Ако искаш да отидеш на парти, ще ти препоръчам място, наречено „Долу“, но задължително трябва да попиташ някой локал за точния адрес, защото е тайна. Ако искаш да се социализираш, отиваш в бар „Пе- тък“, TELL ME, One more bar или „Билкова“. Много хора харесват „Мементо“ и Beach Bar, а ако търсиш нещо по-уютно – „Хамбара“ и „Апартамента“. В лятно време най-доброто място за срещи са парковете, винаги са пълни, особено този пред градинката на Народния театър „Иван Вазов“, НДК и градинката „Кристал“.

Най-добрите коктейли в града?

Ще ги намериш в „Спутник“.

Запознай се с още три интересни градски лица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *