33 GASTRONAUTS

  • ул. „Проф. Асен Златаров“ 14
  • 02 846 5333
  • 11:00 - 01:00

Само на няколко метра от аристократичната улица „Оборище“, в пряката на „Асен Златаров“, през пролетта отвори врати ново красиво пространство, дом за тези, които познават и обичат вкуса на живота. Посреща ни кокетна градина със стъклен стъпаловиден навес, която мени облика си с всеки сезон. Лятото - обрасла от зеленина и ярко цъфтящи мушкато и сакъз; сега - обагрена от есенните тонове на дивата лоза, която се вие около ковано желязо.

 

Интериорът на ресторан­та много напомня френския Прованс с характерните за него светли помещения, умело декорирани с дребни акценти и винтидж мебели, които придават изключи­телен уют и романтика.

Те през наближаващата зима ще бъдат допълнени от вградената в стената камина с пукащи дърва.

Храната тук се приготвя не от кой да е, а от Емил Алфандари – собственик и Chef  познат ни като ав­тор на менютата на Opera, Spaghetti Kitchen, Motto и маес­тро с дългогодишен опит в европейската кулинария и експерт в средиземномор­ските акценти. Продуктите тук са гарантирано пресни, а вината са добре отлежали. Удоволствие за онези, които обичат да се наслаждават на живота.

Новият сезон ще срещне любителите на наситените вкусове с невероятни топли салати, мариновани меса с по-силни сосове, крехък дивеч. Освен това всеки ден ни очакват Chef's specials, които са винаги разнообразни и приготвени със сезонни продукти. Предстоящите Коледни пости също няма да бъдат пренебрегнати - ежедневно ще има постни предложения, чиято вкусова багра ще ни накара да забравим, че всъщност се лишаваме.