6 натурални и био продукти за хубав живот

Био и натуралните продукти заемат все по-голяма ниша от ежедневието ни. Ето защо е особено важно да сме осведомени за най-доброто на пазара. Този брой взимаме голямата кошница и тръгваме на лов за био съкровищата на хоризонта. Онези, които пасват на личната ни философия за хубав живот. Мед, сирена, шоколад или храна за сияйната ни кожа; еликсири, които обещават да ни върнат баланса и усещането за слънцето и водата... Каквото и да попада в ръцете ни, знаем, че зад него стои нечия философия.

Срещаме те именно с хората, които изповядват религията на добрия живот! 

Багри 

В природен парк „Персин“ неотдавна стартира своя път малка ферма с 200 овце на име „Багри“. Случайно или не точно, към пасищно отглежданите животни се присъедини и 70-годишното знание на един страхотен мандраджия от съседно село. И както често става в тези истории, най-доброто тепърва предстои. Стискаме палци на новия проект да извърви пътя си по мед и масло, защото и сиренето им е с толкова висока масленост, че можеш да го намажеш на филия... 

Chilli Hills 

Обичаме живота пикантен, а първият български бранд, посветен изцяло на лютото, го прави точно такъв! „От семка до бутилка“ – казва Сандо и ни праща на пиперливо пътешествие
из фермите на бранда в с. Кокаляне, където отглеждат над 70 вида люти чушки от цял свят. Всички продукти са 100% натурални и освен във фирмения им магазин ги откриваме и в над 300 обекта в страната и чужбина. Chilli Hills скоро отварят и втори магазин, както и уникална люта кухня на колела! 

Leya 

Небцето ни още помни възторга отпреди две години, когато опитахме Holla! I Am Leya. Първите в света сурови барчета с пълнеж – истинска игра на дълбоки и комплексни вкусове с нежна текстура. Още тогава оценихме таланта на Leya да разделят съставките, така че отделните вкусове да се смесват едва в устата ни. Сега брандът ни изненадва с две нови серии блаженство. Първата ни изкушава с единствените в света овесени барчета с плодов пълнеж и шоколадова заливка. Освен че ни държи във форма, овесът съдържа бета-глюкан, който има доказано положително действие върху здравето на сърдечно-съдовата ни система. За разлика от масовите овесени блокчета Leya разливат истински вкусови водопади в устата ни: слива, боровинка, банан, череша, ягода, ябълка, кокос, двоен шоколад... На всичкото отгоре Leya‘s Оaties са обвити само в първокласен шоколад. 

От бранда стоят далеч от евтиния кувертюр или шоколадовите имитации и работят с най-добрите шокопрозводители в света. Leya Аctivus пък е експлозия от вкус и енергия – изключително протеиново барче, идеално за in-between снак или моментите, в които неочаквано озверяваме. С ядки, сироп от агаве и плодове или напълно guilt free! 

И как да не се предадем на изкушението... 

Harmonica 

Историята им започва с едно био кисело мляко – зрънцето, което прераства в цяла философия за земеделието като крайъгълен камък за справяне с екологичните проблеми. Днес Любо и неговите колеги предлагат 140 продукта с иновативни съставки и минимална намеса в преработката: мляко от крави, пасящи свободно в Троянския Балкан, вафли от лимец и слънчоглед, сиропи от плодове и билки, боза от ръж, снакс от ориз и нахут... Храна с грижа за природата и био разнообразието! 

Honey Talks

Добрият вкус разказва цяла история върху небцето ни. А Honey Talks залагат едновременно на модерния дизайн и на висококачествения чист мед, произведен в Лудогорието и Горнотракийската низина. Билков или от магарешки бодил – това е незаменимият еликсир на съвременния градски човек. 

Delishu

Успешен, полезен и адски вкусен експеримент без аналог по света! Това е Delishu – първото българско сирене от кашу. Без овкусители и консерванти, този деликатес е революционен продукт за страната ни. Освен това съдържа бактерията на киселото мляко, и то в хиляди пъти повече... 

Пролетните менюта на софийските ресторанти: Говорят главните готвачи

По-добрите сладкарници и пекарни в София

Какво още и къде се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв