Ново място в София: Котлет 2

  • 11:00 - 20:00

Вероятно вторият най-популярен въпрос след сутрешния „Какво да си облека?“ е вечерният „Какво да ядем?“. Признавам си чистосърдечно - вкъщи си го задаваме толкова често и отговорите понякога идват толкова мъчително, че се изумяваме как досега не сме умрели от глад. Проблемът е прост и до болка познат на всеки, който живее в забързания град - на никого не му се готвят сложни ястия, когато току-що се е прибрал от работа, но всички искат да им е вкусно. Пастата е алтернатива, но особено през зимата по-вероятно е „нещо вкусно“ да е равно на „нещо месно“. Точно тук се намесват от „Котлет“, които с началото на новата година отвориха и новия си магазин за месо, продължаващ традицията на първата им модерна градска месарница, добре позната на подвизаващите се в района на улица „Нишава“ в квартал „Стрелбище“.

Котлет 2 отвори врати на бул. „Дондуков“ 29 и очаква всички любители на месните изкушения.

Витрините вече са заредени с прясно месо, собствени колбаси, лично произведени млени меса, наденички и кюфтета по домашни рецепти. Компания им прави разнообразно меню от ястия за обяд и вечеря, включително вегетариански! (което не значи само салати), грижливо обновявано всеки ден, готово за хапване на място, вкъщи или в офиса. Тук е мястото да ти споделим, че можеш да следиш какво е дневното им меню на страницата им Facebook.

Едно от любимите ни неща в концепцията на „Котлет“ определено е серията им Easy. Просто трябва да наминеш през магазина, да разгледаш витрината (което, както се оказа, предизвиква моментален апетит), да занесеш избраното вкъщи и само да го приготвиш с удоволствие. Какво по-хубаво от това да се насладиш на майсторска вечеря, с всички необходими съставки от кухните на топ шефовете, но вкъщи, и то без да губиш излишно време в приготовления, разбъркване на марината и рязане на пържоли?

От „Котлет“ извършват всичката предварителна работа по подготовка на месото вместо нас.

Готовите за печене меса са подготвени по няколко рецепти - както за любителите на класическите неустоими комбинации, така и за търсещите разнообразие в ежедневното си меню. Сред по-нестандартните предложения се отличава свинският врат в марината с канела и джинджифил, но в никакъв случай не бихме отказали и предложенията за свинско и телешко с пресни билки, още повече след като ги видяхме как си почиват зад витрината.

Ако пък си от мултифункционалните, много добре организирани хора, които нямат проблем да съчетават ежедневните си задачи с домашното приготвяне на храна (как успяваш?!), и обичаш да се вихриш в кухнята, имаш възможност да избираш и от ежедневно зарежданите напълно сурови меса.

Собствено свинско месо, българско пилешко, френското органично пиле Duc и бутикова телешка серия автентичен Black Angus. Какво повече може да искаш?

Единствено чаша вино. Спокойно, точно до месото са подредени и бутилките мерло и малбек със собствен етикет, така че да нямаш никакви извинения за приготвяне на истински пир.

Не е редно да оставаме с впечатление, че в „Котлет“ ще се погрижат единствено за вечерята и обяда ни обаче. На първо място всеки, който има професия с плаващо работно време (мястото отваря в 10:30), може да се възползва от ежедневните похапвания за закуска или да намине за кафе, а всяка събота и неделя всички, упорито трудещи се през седмицата, могат да се насладят на дълъг и разточителен брънч от вкусотии, приготвени на момента. Знаем, че ще ти е трудно да избереш сред всичко, затова, ако посещаваш „Котлет“ за първи път, препоръчваме да пробваш някое от предложенията с дърпано свинско, което е запазена марка на мястото. Mайсторлъкът в приготвянето му си е спечелил слава още от първия „Котлет“ на “Нишава”.

По всяко време и във всеки ден пък можем да грабнем по бургер, в който освен месото домашни са и сосовете (впрочем можем да се запасим с тях и за вкъщи, за да имаме винаги подръка страхотна горчица, песто, чеснов и барбекю сос). Ценителите ще останат доволни не само заради месото (Black Angus, свинско или пилешко), а и заради прекрасните комбинации със свежи подправки, различни сирена и пресни зеленчуци. 

Виж кое е другото ни любимо ново място в града.

Гласувай за любимото си градско заведение.

Последвай ни в инстаграм.