Руското муле из софийските барове: част 2

Продължаваме пътешествието по следите на Руското муле из града.

Добавяме още три локации с интересни авторски вариации на коктейла.

Към класическата рецепта с Русский Стандарт Платинум, джинджифилова бира и лайм барманите добавят характерни за локацията съставки, така че да се потопиш в туист на класиката с истински специален привкус. Проследи маршрута ни за коктейлно пътешествие и очаквай идните три бара съвсем скоро.

Pineapple Mule от Марио

The Cocktail Bar
ул. „Ангел Кънчев” 9

Коктейлният бар ни е любима спирка в централните забавления. На кокетния площад с павета, точно до ул. "Солунска", се потапяме в автентичната атмосфера за центъра на София. Тук винаги забъркват очарователни миксове. В случая главният виновник за поредния такъв е Марио. Зад бара ни предлага нов прочит на класическото Руско муле, като смело добавя към него пюре от грейпфрут и ананас.

Salty Mule от Хари

Public
ул. „Ангел Кънчев” 1

В коктейлния замък на Public Bar се срещаме с Хари.

Чаровно ни забърква феноменално Руско муле с изненадващи вкусове.

Olive Brine с грейпфрут, орех и джинджифилова бира са главните акценти на уникалния вкус. Накрая поставя финални щрихи с краставица и морска сол. Не се колебай да се качиш по скритите стълбички - веднъж попаднал в Public Bar,  мястото ще ти стане любимо.

Healthy Mule от Димитър

Memento NDK
бул. “Витоша” 104

Стилът е класически, като към него са добавени съставки, с които туистът намига към здравословния начин на живот. Memento NDK е редовната ни спирка от в градските разходки и вечерни забавления. Тук Димитър хармонизира алкохолната напитка с няколко нестандартни съставки – добавя алое вера, белтък и Ginger Joe. Слад­кият финал ти е сигурен с черешовата изненада, криeща се в коктейла.

Виж къде можеш да се забавляваш из Черноморието тук.