Зимните градини в София

Въпреки неблагоприятното време навън от време на време все още ни се иска да хапваме на открито с гледка към града. За наше щастие някои от любимите ни ресторанти предлагат такива екстри и те се наричат зимни градини. Обикновено това са пристройки със стъклен покрив или големи прозорци, през които през целия сезон влиза естествена светлина и някак си не усещаш толкова депресивно липсата на горещи слънчеви лъчи. Кои са тези места виж на следващите страници.

All seasons

Райското място в полите на Витоша. All Seasons са предвидили удобства за теб и семейството ти. Зимната градина те посреща с очарователна гледка към планината. Може да бъде дом както за специалните ти поводи, така и за едно релаксиращо изживяване. Докато децата играят в специалния кът за забавления, се наслаждаваш на интернационалната кухня, тематичните кулинарни и лайв музикални събития!

кв. Бояна, пл. “Сборище” 4
0883 960 009
www.allseasonsresidence.com

Crystal Steak

Crystal Steak Burger е мястото, където отиваме за бургер преживяване от друго измерение. Изборът от качествени меса е богат и разнообразен, а градината с панорамна гледка към планината е като кадър от красива картичка. При хубаво време се наслаждаваме и на небето, което ни се разкрива в пълния си блясък над отварящия се покрив, който е запазена марка на локацията. 

Sofia Ring Mall
088 919 5519
www.steak.bg

EDO SUSHI

Истинско изкушение в изцяло японски стил. Тук се любуваме освен на красотата на Витоша и на изкусните произведения на тепаняки майстора, който те прави част от автентичното тепаняки шоу. Просторната градина и дизайнът само допълват интернационалното преживяване, а отварящият се покрив прави всяко време перфектно за посещението ти.

Sofia Ring Mall
0886 661 614
www.edosushi.bg

Mediterraneo 

Изумителната класическа средиземноморска кухня на ресторант Mediterraneo е в синхрон с елегантния приказен дизайн на интериора. Вече обновен те посреща в зимните си топли обятия. Вечерите стават особено романтични и красиви. Хапваме около примамливите светлинки на камината, а през широките витрини се наслаждаваме на зимните пейзажи и отрупаните със сняг дървета и храстчета в градината.

ул. “Оборище” 9Б
0886 644 402
www.mediterraneo.bg

SAMURAI

Светъл простор и динамична гледка предлага закритата зимна градина на ресторант Samurai. Познатото място се грижи да преминем плавно към следващия сезон. Свежите цветове и широката гледка към пешеходната „Витошка“ ни правят компания през цялото зимно време, а вкусната храна и месните изкушения са също толкова неустоими навън, където не изпускаме нито един лъч от зимното слънце.

бул. “Витоша” 24
02 996 3660
SamuraiBarAndBBQ

Клуб Архитекта

Тук се чувстваме удобно и похапваме при всеки наш повод. Покритата градина и затвореният широк двор правят локацията идеална за сезона, независимо дали сме решили да прекараме уединена вечер, или да празнуваме малък или голям повод с цялата компания!

ул. „Кракра“ 11
088 888 0979

LA BOTTEGA

Зимата никога не е била толкова магически уютна. Италианските вкусотии на La Bottega Prima биват поднесени и в градината - комбинация от естествени материали, светлинки и детайли, които ни карат да се почувстваме като в зимна приказка.

ул. „Милин камък“ 6
0885 780 222

Ето и няколко кулинарни шедьоври.