НАПРАВИ СИ: ПИЛЕ С ПЕСТО И МАСКАРПОНЕ

Дори пословичните чревоугодници не обичат да готвят само за себе си. Факт, проверен и потвърден на базата на представителна извадка.

Истинското удоволствие е в това да сготвиш за някого, а откровеното забавление е, когато го направите заедно. През февруари вечерите за единаци не са никак добра идея, затова търси своята Бони (респективно Клайд) и бъдете партньори в престъплението, дори и най-осъдителното ви деяние да бъде прелюбодействане с калориите. Получавате от 1 до 11 месеца фитнес.

Идеята ни този път е вариант да заложиш на сигурно. Няма какво да объркаш, защото самото приготвяне е изумително лесно, а удоволствието от крайния резултат многократно надхвърля вложените усилия. Следвай ни, по-просто е от танго.

Направи джобчета в пилешките филета, като ги разрежеш по дължина, но без да стигаш до края. Напълни ги с предварително смесените маскарпоне и босилеково песто и ги прихлупи добре. Сложи филетата в тавичка, намажи ги със зехтин и ги поръси обилно с галета. Добави и чери доматите, залей всичко с останалия зехтин. Печи 20–25 минути в предварително загрята до 200 °С фурна, докато започнат да придобиват леко златист цвят.

Сервирай върху прясна рукола или салата, като не пропускаш да полееш със соса от тавичката. Чери доматите отново се оказват добър начин да придадеш цвят, за да изглежда ястието още по-апетитно.

За пилето:
2 пилешки бон филета
3 с.л. маскарпоне
3 с.л. босилеково песто
3 с.л. галета
3 с.л. зехтин
250 г чери домати