ПОСЛЕДНАТА ТАЙНА НА ФРЕДИ МЕРКЮРИ

Една икона с една стъпка назад

  • 11.02.2014
  • от Станислава Коцева

Фреди Меркюри. Наистина една икона. Един скандал. Каквото и да се каже за него, няма да бъде достатъчно. Сега той е най-големият. Но така ли е било винаги? Театър „Възраждане“ ни разкрива най-истинските истини за Фреди.

Рудолф Нуреев. Най-великата фигура за онова време. Най-голямото име в историята на балета. Най-голямата болка на Фреди Меркюри.

Драматургът Ирина Гигова, базирайки се на писмата на Фреди и Руди, и режисьорът Съни Сънински много умело успяват да ни вкарат под кожата на тези два световни идола. Да ни покажат най-човешките взаимоотношения между двама полубогове.

Романтичната обстановка на театър „Възраждане“ е идеалното място да успеем да се влеем в съдбата на тези две души. Да усетим разказа на Фреди за Фреди в последните му минути. Няма как да не забележим и великолепната игра на трупата на театъра. Не е лесно да излезеш от клишетата, създадени за един образ, и да успееш наистина да се превърнеш във Фреди. А гледайки Георги Златарев в ролята на Нуреев, наистина започваш да се чудиш дали великият балетист не е още жив и не е пред теб на сцената. 

Какво е да си Фреди Меркюри в сянката на любовта си? Какво е да си Фреди Меркюри и да си на второ място? Какво е да си Фреди Меркюри и да мечтаеш да си „Рудолф Нуреев на Rock‘n‘Roll-а“?

Отговорите на всички тези въпроси в Театър „Възраждане“ на 18.02.

Препоръчваме ти още "Скъперникът" в Малък градски театър "Зад канала"