10-те артисти на десетилетието

Кои бяха групите и изпълнителите, които доминираха 2010-те

0 коментара Сподели:

В годините между 2010 и 2019 музиката се промени толкова много пъти, че саундът в началото на десетилетието няма нищо общо с края му. Не само това – някои артисти започнаха по-големи от живота, а сега вече не можем да си спомним имената им. Така е – в музиката непрекъснато се раждат и умират звезди. С изключение на тези няколко артисти, които остават завинаги.

Ето кои за нас бяха едни от най-значимите през 2010-те:

Kanye West

Като теглиш чертата на изминалите десет години, има едно име, което е замесено в огромен процент от хитовете, и това Kanye West. От старта на 2010 и My Beautiful Dark Twisted Fantasy, през класиката Yeezus и Watch the Throne с Jay-Z. Напоследък албумите му се лутат между разни странни експерименти, но все така държат една завидна за епохата класа. 

Виж повече: Топ песните на 2019

Kendrick Lamar

От дебюта си като част от Black Hippy, през едни от най-великите хип хоп албуми на всички времена Good Kid, M.A.A.D City и To Pimp a Butterfly, до последния си релийз Damn през 2017, кариерата на Kendrick Lamar дотук е нагоре и само нагоре.

Adele

Британската певица влезе със засилка в десетилетието на крилете на „19“, един от най-добрите дебюти в цялата музикална история. Последваха „21“ и „25“, кръстени съответно на възрастта й, когато са записвани. Сега Adele се шегува с феновете си, че „32“ ще дръм-ен-бейс албум.

Да видим.

Rihanna

През 2010 Rihanna беше просто изпълнител. Да, артист със страхотна визия и смазващ глас, но дотам. Десет години по-късно Рири е по-голяма от живота, по-силна от всякога. Вече не само артист, а икона. Не певица, а легенда!

Arctic Monkeys

Рок музиката през 2010 се е свила до хипстърски мелодийки с бутиково приложение и инди-денс групи, които разчитат повече на кросоувър поп, отколкото на жици и отношение. И все пак има една банда, която е все така 100% истински рокендрол – Arctic Monkeys.

The Weeknd

През изминалите години всички се опитваха да намерят определение, с което да опишат The Weeknd – то не беше новият Pharrell, модерният Prince, бъдещият Майкъл Джексън… Оказа се, че The Weeknd си е The Weeknd: един истински Starboy със свой собствен стил. 

Taylor Swift

Taylor Swift стартира 2010-те като неориентирана бивша кънтри звезда с аспирации да бъде актриса. Сега, десет години, 5 албума и безброй сингли по-късно, тя е една от най-успешните певици на всички времена, като огромна част от 400-те си милиона долара е изкарала с разкази за бивши гаджета.

Виж повече: 10 изпълнители, които ни формираха като поколение

Lady Gaga

Точно когато мислехме, че Lady Gaga вече няма с какво да ни изненада, и тя изскочи с A Star Is Born, спечелвайки за пореден път сърцата на целия свят. От шок-поп албума Born This Way до това късащо сърцето пиано,

еволюцията е очевидна, а талантът й е смазващ и спиращ дъха.

Drake

Кой да предположи, че модерният Крал на попа ще идва от Канада? Точно този рапър може и да не е тръгнал наистина от дъното (ако не броим за местната телевизия за дъно), но със сигурност стигна до небето, превръщайки се в емблема на цялата трап вълна и YOLO лайфстайла.

Beyonce

(на отварящата снимка)

Светът през 2010 е като Великобритания – каквото и да се случва, Кралицата е една! Раждат се хитчета, появяват се моди, има нови вълни и течения. После Beyonce пуска нещо без предупреждение и напомня на всички, че няма смисъл да се състезават с нея. Beyonce е музиката, модата, философията, тя не просто управлява десетилетието – тя е 2010-те!

Ние избрахме тази година да сме в Ню Йорк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *