ВЪЛКЪТ ОТ УОЛСТРИЙТ ВЕЧЕ В КИНАТА

Дългоочакваният „Вълкът от Уолстрийт”, испанска анимация за малък рицар, и спортната комедия със Слай и Боби де Ниро по кината тази седмица

  • 10.01.2014
  • от Стефан Димов

ВЪЛКЪТ ОТ УОЛСТРИЙТ

Режисьор: Мартин Скорсезе
Сценарист: Терънс Уинтър (по книгата на Джордан Белфорт)
В ролите: Леонардо ди Каприо, Матю Макконъхи, Джона Хил, Марго Роби, Кайл Чандлър и др.
Оценка в imdb: 8,7 (от 41 940 гласа) – 62 място в топ 250
Рейтинг в rottentomatoes: 76% одобрение
Рейтинг в metacritics: 75/100
Очаквания: 9,5/10

Две години след универсално приветствания „Изобретението на Хюго”, който едва възвърна 170-милионния си бюджет (въпреки спечелването на 5 награди „Оскар“), Мартин Скорсезе се завръща с гръм и трясък с най-дългия филм в кариерата си – 180-минутната финансово-хедонистична вакханалия „Вълкът от Уолстрийт”. Биографичната лента за брокера Джордан Белфорт на пръв поглед може да бъде определена като смесица между „Уолстрийт” на Оливър Стоун и миналогодишния „Великият Гетсби” на Баз Лурман, но ние сме убедени, че Марти ще ни изненада повече от приятно. Въпреки че е един от претендентите за предстоящите „Оскари“, „Вълкът от Уолстрийт” сякаш е пренебрегнат от повечето критици и фестивали за сметка на прехвалените „12 години в робство” и „Американска схема”.
„Забавен, нарцистичен и непочтителен извън граници, „Вълкът от Уолстрийт” събира Мартин Скорсезе и Леонардо ди Каприо в най-заразителната им динамика.”


 
БОЙНИ СТАРЧЕТА

Режисьор: Питър Сегал
Сценарист: Тим Келъхър, Ронди Ротман
В ролите: Робърт де Ниро, Силвестър Сталоун, Ким Бейсинджър, Кевин Харт, Алън Аркин и др.
Оценка в imdb: 7,0 (от 2568 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 24% одобрение
Рейтинг в metacritics: 35/100
Очаквания: 6/10

Роки Балбоа срещу Джейк ла Мота. Това би било добро мото за новия филм на Питър Сегал, за когото пропуснахме да ви уведомим миналата седмица, но надали ще доближи като класа, която и да е от двете класики. Тук става въпрос за боксов реванш между двама отдавна пенсионирани боксьори врагове, които се завръщат на ринга за един последен мач. Кариерата на режисьора Сегал е изпълнена предимно с комедии („Умирай умно”, „50 първи срещи”, „Психаротерапия”) и искрено се надяваме Сталоун и Де Ниро да ни дадат поне това от себе си в този неособено бляскав момент от кариерата им. Разбира се, от този филм не можем да очакваме сериозно кино, но поне се надяваме на добра актьорска химия и забавни моменти. Критиката вече оплю филма предимно заради клиширания му сценарий и евтино изглеждащата визия.



ДЖЪСТИН И РИЦАРИТЕ НА ЧЕСТТА

Режисьор: Мануел Сицилия
Сценарист: Мануел Сицилия, Матю Джейкъбс
Оценка в imdb: 5,9 (от 1191 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 8 % одобрение
Очаквания: 4/10

Испанската англоезична 3D анимация събира впечатляващ състав от гласовете на Фреди Хаймор, Антонио Бандерас, Алфред Молина, Сирша Ронан, Марк Стронг, Рупърт Еверет и др. Историята разказва за трансформацията на младото момче Джъстин (Хаймор) в мъж, докато се впуска в пътешествие, което ще го направи рицар.
Малкото отзиви, които „Джъстин и рицарите на честта” е събрал, са предимно отрицателни, описващи го по-скоро като неоригинална средновековна видеоигра, отколкото като приказна приключенска анимация.