5 филма, които да гледаш в София този уикенд

Офицери, шпиони, надпревари и мъничко Коледа те очакват по кината

0 коментара Сподели:

Декември – месецът на Коледа, на поредното гледане на "Сам вкъщи", на деветия филм от сагата на "Междузвездни войни", но и на още куп добри заглавия, които си заслужава да видиш. След като миналата седмица ти подшушнахме за какво да си вземеш възможно най-бързо билет, ние отново сме тук със селекция от 5 интригуващи истории. Убедени сме, че ще откриеш себе си поне в един от предложените филми.

Ето и какво те чака в софийските кина: 

Офицер и шпионин

Точно така, говорим ти за последното заглавие на небезизвестния Роман Полански. Лентата ни представя историята за несправедливо обвинения в измяна офицер Алфред Драйфус, който се превръща в истински синоним за неадекватна съдебна система. На любов и на война, знаем, всичко е позволено, чакаме да видим какво си позволяваме, за да предотвратим второто. Филма ще откриеш в събота и неделя в Euro Cinema, G-8 и "Одеон".

Виж повече: Война на световете: ревю от Тео Чепилов и Моника Найденова

Болка и величие

Алмодовар, Пенелопе Крус и Антонио Бандерас… Звучи перфектно, нали? Ние също смятаме така и затова сме решени да проверим това съвършенство (и то не един път) в кината този месец. Най-после имаме възможността да се насладим на последния филм на култовия режисьор "Болка и величие", който от "Гардиън" описват достатъчно вълшебно, за да няма как да му устоим: "Този филм тече така гладко и толкова съблазнително, че можеше да продължи още 5 часа". Виж трейлъра, а самия филм гледай този уикенд в Arena The Mall, Дом на киното, "Люмиер Лидл" и "Одеон". 

Мистър Джоунс

Знаем, че и ти като нас харесваш европейското кино, затова ти даваме именно това. В историята, която те очаква в Euro Cinema, G-8 Cinema, "Влайкова", Дом на киното и "Одеон", ще проследим съдбата на Гарет Джоунс – млад журналист от Уелс, изпълнен с надежди и амбиции. Докато работи като личен съветник на небезизвестния Лойд Джордж, той вече е в издирване на следващата си голяма история. А ти гледай трейлъра, за да разбереш какво още те чака: 

Пълно ускорение

Ако си пропуснал да отбележиш това заглавие в кино списъка си за декември, време е да поправиш тази груба грешка. Мат Деймън и Крисчън Бейл са непобедимо дуо както като актьори, така и в самата история на филма. Корпоративни надцаквания, автомобилни състезания, "Форд" срещу "Ферари"… На финалната права, готови, бегом към кината! А този уикенд те са Arena Deluxe Bulgaria Mall и Arena The Mall.

Последната Коледа

Тъй като вече сме в месеца на Коледа и "Междузвездни войни" (да, ще те приканваме да гледаш и него, само почакай още мъъъничко), е съвсем в реда на нещата да ти пуснем стрела и към едно видимо коледно заглавие. Чаровната Емилия Кларк, позната ни от култовия сериал "Игра на тронове", с който се разделихме този месец, ще ни радва от екраните на следните кина: Arena Deluxe Bulgaria Mall и Arena The Mall. Тук героинята ѝ е забъркала такава каша в живота си, че видимо няма излизане от нея. Едно наистина симпатично филмче, което кара сърцето ни да се сгрее точно в духа на един от най-уютните празници, ако не и най-уютния празник през годината. Подари си тази неангажираща романтична комедия и се наслади на уикенда с тези кино поздрави от Go Guide.

10 неща, които не трябва да правиш в "Люлин"

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *