8 филма с Брад Пит с рейтинг над 8

Кои са най-успешните роли сред близо 80-те герои на легендата

0 коментара Сподели:

Брад Пит е на 55, но в сцената, когато си сваля Т-шърта в Once Upon a Time in… Hollywood, всички мацки в салона издават групова въздишка. През годините обаче той е доказал, че не е просто красиво лице върху красиво тяло – Брад Пит е един от най-добрите актьори на своето поколение, а с над 50 продуцентски кредита явно има какво да даде на индустрията даже и зад кадър.

Ето кои са най-добрите му филми, всичките с рейтинг от над 8 в IMDB:

Fight Club

Един от най-великите филми на всички времена, в който Брад Пит прави ролята на живота си – Тайлър Дърдън, лудият анархист, аматьор боксьор, кулинар, леко порнограф и майстор на сапуна, който изважда от комфортната му черупка незнайния протагонист на Едуард Нортън.  Тайлър се превръща в попкултурна икона, а имитации на уникалния му стил на обличане пълнят клубовете през близките няколко години.

Виж повече: Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – ревю с Тео Чепилов и Георги Кючуков

Se7en

Първата колаборация на Брад Пит с Дейвид Финчър в реалния дебют на режисьора, където убиец психопат проповядва Библията с нагледна демонстрация на Седемте смъртни гряха. Филмът е толкова мрачен и изпреварил времето си, че при премиерата си буквално взривява съзнанието на публиката. Брад Пит пък за първи път получава възможност да играе, а не просто да изглежда красив.

Inglourious Basterds

Според легендата Тарантино навил Брад Пит да се снима във филма с помощта на пет бутилки вино и цяла нощ убеждаване. Струвало си е усилията, защото Алдо Рейн е един от най-великите персонажи на всички времена – простоват реднек по душа, но пък човек с голямо сърце, нула толерантност към нацистите и хоби черепорезба. 

Snatch

Когато приема ролята на циганина Мики О'Нийл в британската крими комедия, Брад Пит е най-големият секс символ на планетата. От него се изисква да изглежда мръсен, гнусен, да се движи с 11 братя антураж и да фъфли на изрод. А, да – и да убива хора само с един тупаник. Брад Пит сензационно се справя с всичко това. Даже, ако гледаш филма сега, изглежда модерно – прилича на бг рапър, от новите.

Once Upon a Time in… Hollywood

В новия филм на Куентин Тарантино Брад Пит играе противоречивия образ на Клийф Буут – от една страна, верен приятел и ветеран от войната, от друга, май е убил жена си и не е точно най-лесният човек на света за работа. Също така има особен морален кодекс и е доста широко скроен, що се отнася до психотропни субстанции. На моменти обаче е толкова як, че направо свива сцените на Лео.

Виж повече: Тарантино убива с Once Upon a Time in Hollywood

12 Years a Slave

Макар Брад Пит да има съвсем малка роля във филма, той има огромен принос за създаването му като продуцент. Неслучайно той получава на сцената статуетката „Оскар“, когато 12 Years a Slave печели наградата „Най-добър филм“. Неговият герой Самуел Бас резонно е и единственият добър бял човек в целия филм.

Twelve Monkeys

За късмет на Тери Гилиъм той успява да запали Брад Пит по този проект малко преди Legends of the Fall и Interview with the Vampire да го превърнат в суперзвезда. Въпреки че се снима в изтрещелия сай-фай трилър почти без пари, Бард Пит се раздава като за световно, качвайки ролята на откровено лудия Джефри Гойнс на следващо ниво. Първата му номинация за „Оскар“ не закъснява.

True Romance

Класиката на Тони Скот по сценарий на Тарантино има една сцена с Брад Пит, която много напомня на една друга сцена в Once Upon a Time in… Hollywood, но няма да разказваме повече, да не стане спойлер не на един, а на цели два филма. Важното е, че макар и в безкрайно незначителна роля (изписан е като Floyd – Dick's Roommate), Брад Пит е едно от най-запомнящите се неща в иначе пълния с емоции филм.  

Ето и  8 филма на Леонардо ди Каприо с рейтинг над 8

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *