По кината през третата седмица на ноември

Нова родна лента („Шестият ден“), танцов 3D филм („Надиграването“), звездна комедия („Последният пенсионерски запой“) и нашият личен фаворит – новото произведение на Ридли Скот – „Съветникът“.

  • 15.11.2013
  • от Стефан Димов

СЪВЕТНИКЪТ

Режисьор – Ридли Скот
В ролите – Майкъл Фасбендър, Пенелопе Крус, Камерън Диас, Хавиер Бардем, Брад Пит и др.
Жанр – криминален, трилър, драма
Оценка в imdb – 6/10 (6303 гласа)
Очаквания – 9/10

Най-очакваното предложение за седмицата несъмнено е новият филм на Ридли Скот, определян като смесица между „Трафик“ и „Няма място за старите кучета“. С титаничен актьорски състав и Кормак Маккарти зад сценария (автор на „Няма място за старите кучета“, „Пътят“ и The Sunset Limited), няма как да държим очакванията си ниско. Въпреки слабия рейтинг в rottentomatoes (37% одобрение) и лошото представяне в бокс офиса (23 милиона долара приходи за 3 седмици при бюджет от 25 милиона), Ричард Рупър от „Чикаго сън таймс“ определя филма на Сър Ридли като „модерна, сексапилна, шокиращо жестока, грамотна и визуално богата история за Шекспировите последици от безвъзвратните действия на алчност“.

 

ШЕСТИЯТ ДЕН

Режисьор – Владислав Радев
В ролите – Ивайло Драгиев, Костадинка Аратлъкова, Анжела Недялкова, Ивайло Димитров, Милена Николова – Миленита, Калин Врачански, Богдан Казанджиев и др.
Жанр – драма/трилър
Очаквания – 6/10

Това е вторият български филм за месеца след „Вяра, любов + уиски“, което само може да радва любителите на собственото ни кино. Официалният синопсис гласи:

Крис (Ивайло Драгиев) и Силвия (Костадинка Аратлъкова) се срещат случайно в малък планински град. Тя е дъщеря на крупен бизнесмен, той – обикновен младеж от провинциално градче. Любовта им пламва бързо и неусетно. Провокиран от силното чувство, Крис решава да се премести при любимата си в големия град. Злощастна случайност, свързана с тъмното минало на бащата на Силви, ще изправи любовта на двамата герои пред тежко изпитание, което ще промени живота им завинаги.

За филма режисьорът Владислав Радев споделя:

„Не мисля, че филмът дава конкретни отговори и прави някакви внушения, по-скоро се опитва да възбуди чувствителността ни към онези общочовешки ценности и проблеми, които сякаш все по-често омаловажаваме и изместваме в отношенията си както в обществото, така и един към друг.“НАДИГРАВАНЕТО

Режисьор – Бренсън Лий
В ролите – Джош Холъуей, Лаз Алонсо, Джош Пек, Кейти Лоц, Крис Браун и др.
Жанр – музикален, танцов
Оценка в imdb – 3,7/10 (1485 гласа)
Очаквания – 5/10

Не го бъркайте с криминалния трилър с Джъстин Тимбърлейк и Бен Афлек („Надцакването“), тук става въпрос за танци. Базиран на едноименния документален филм на същия режисьор, „Надиграването“, с бюджет от 20 милиона долара идва по екраните, за да ни разкаже историята за битката между най-добрите отбори по брейкденс в света (каква изненада). B-boy-ърите от САЩ не са печелили турнира от 15 години и са нахъсани за триумф. Ако идеята за хип-хоп, брейк, Крис Браун и 3D ви звучи добре, „Надиграването“ е вашият филм за седмицата.ПОСЛЕДНИЯТ ПЕНСИОНЕРСКИ ЗАПОЙ

Режисьор – Джон Търтълтауб
В ролите – Робърт Де Ниро, Майкъл Дъглас, Морган Фрийман, Кевин Клайн, Мери Стийбъргън и др.
Жанр – комедия
Оценка в imdb – 6,8/10 (2794 гласа)
Очаквания – 7/10


Въпреки смотания шаблонен превод и противоречивите последни години в кариерите на главните актьори, няма как да не искаме да видим филм с Робърт Де Ниро, Майкъл Дъглас, Морган Фрийман и Кевин Клайн на едно място... във Вегас.
Трима дългогодишни приятели си взимат почивка от скучното си ежедневие, за да организират ергенско парти за последния им приятел ерген.
Отзивите за лентата са смесени, а в rottentomatoes той държи 44% одобрение от критиката, което го определя като възстановка на „Последният ергенски запой“, но в по-възрастна версия.
 

Ако още не си гледал "Краят на света", `