10.1 инча удоволствие

Samsung вдигат летвата до недостижими нива с новия си таблет от серията Galaxy Note

  • 10.11.2013
  • от Йордан Ангелов

Галактическото семейство от мобилни устройства на Samsung има нов флагман сред таблетите – Galaxy Note 10.1 2014.

Корейската компания е включила само най-доброто, когато е създавала десетинчовото устройство. Процесорът е Snapdragon 800 и работи изумително бързо поради 2.3 GHz-овата честота на чипа Krait 400. Камерата прескача 5-мегапикселовата бариера и матрицата вече е 8 МР. Ако досега си изглеждал глупаво, снимайки с таблет, не очаквай нещата да се променят. Но поне ще знаеш, че се получават чудесни кадри и видеоклипове.

Иновациите в най-новия потребителски интерфейс TouchWiz 5.5 включват нов тип контекстуално меню за стилуса S Pen, който сега е още по-прецизен от миналогодишния. Сега само с посочване на дисплея се появяват пет нови опции. С Pen Window очертаваш квадрат на екрана,  и след това се отваря опростено приложение от типа на калкулатор или Google Translate. Screen White директно рисува върху страницата или изображението, което си отворил, или ти предоставя чист бял лист за скициране, нещо, което го нямаше в предишните версии на Notе. Scrapbooker огражда важни елементи и ги запазва в своеобразен „тефтер“ за по-късно, а Action Memo разчита телефонни номера и web линкове, написани на ръка, и автоматично ги отваря. Най-готиното обаче е S Finder - търсачка в телефона, която търси сред текстове на съобщения, контакти, приложения, документи и др. И досега Google Now вършеше такава функция, но не толкова задълбочено и с галактическо усещане.

Smart Pause и Smart Scroll следят погледа докато гледаш видео или браузваш goguide.bg (или друг сайт, ама не ти го препоръчваме).

Не всички предпочитат 10-инчови таблети. Някои избират моделите на други производители. Дори познаваме хора, които смятат, че иновациите са излишна играчка(!?). Но ако някой каже, че не предпочита мощност, функционалност, дизайн и доказан технологичен гигант зад всичко това, ще излъже. Note 10.1 2014 е всичко това за няма и 1000 лева. Струва си!

 

Виж нашето ревю на Galaxy Note 3 - 5,7-инчовият смартфон, който поставя нови стандарти за феноменалност.