Сянката на моята душа

Благотворителна постановка с незрящи актьори в Народния театър на 30 октомври

0 коментара Сподели:

Казват, че магията се случва извън зоната ни на комфорт и колкото по-често излизаме от нея, толкова по-голям шанс имаме да я усетим. Нужно ли е да тичаме маратон, да изкачваме планински върхове или да пътуваме на хиляди километри, за да напуснем познатия комфорт и да се потопим в непознатото? Понякога просто едно посещение на необикновена театрална постановка може да свърши това малко чудо за нас.

„Сянката на моята душа“ е визуална импресия, в която незрящи актьори от Невиждан театър играят със сенки и светлина. Да, незрящи актьори играят със сенки и светлина! Рисуват разноцветни картини, създават и оживяват образи чрез движението на телата и ръцете си, разчитайки на вътрешния си „поглед“ и интуиция.

Казват, че „помагат на зрящите да прогледнат“… А някои така имаме нужда от проглеждане…

Театърът ни дава шанс да отворим очите и сърцата си за световете на другите. Освен всичко друго постановката е с благотворителна цел в подкрепа на хората с нарушено зрение и Национална програма за борба със слепотата.

Постановката е избрана за финал на тазгодишната кампания за ранна диагностика на глаукома „Слънцето е за всички“. Глаукомата причинява необратима слепота и навременното й откриване е ключово както за всеки един от нас, така и за обществото като цяло.

Кога и как да гледате „Сянката на моята душа“? Мястото е Голяма сцена на Народен театър „Иван Вазов“, а датата е 30 октомври (понеделник) от 19:00 часа. Билети могат да се закупят на касата на Народен театър „Иван Вазов“.

Поканете и приятелите си, за да подкрепите заедно хората с нарушено зрение и да надникнете в сенките на своята душа.
Слънцето е за всички!

А в периода 11-17 ноември те очаква АСТ фестивал за свободен театър. Разбери повече тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *