5 сериала, които да гледаме през август

Няколко поредици, с които да убиете скуката на плажа или извън него

  • 01.08.2017
  • от Илина Григорова

Ако вече ви е дошла малко повече истерията покрай новия сезон на „Игра на тронове”, август месец предлага достатъчно нови и не толкова нови сериали, с които да си отдъхнем и разнообразим. Вижте петте наши предложения, с които да забравите кръвопролитията и битките за надмощие, от които сън не ни лови.

FRIENDS FROM COLLEGE - ПРИЯТЕЛИ ОТ КОЛЕЖА

Може и да си мислите, че сте напълно отговорни и разумни възрастни на около 30 или 40, но когато отново се срещнете със  своите приятели от младежките години - глупави и луди неща се случват.

Новият сериал на Netflix разказва за група приятели на около 40, които се срещат години след завършването си и осъзнават, че далеч не са онези хора, които са били при дипломирането.

Звучи познато, нали?

MIDNIGHT, ТEXAS - МИДНАЙТ, ТЕКСАС

Отдалеченото градче Миднайте мистериозно и безопасно място за хора, които са различни, но искат да водят нормален живот. За разлика от нас, „нормалните”, които искаме да живеем различно. Вещици, вампири и екстрасенси съжителстват като обикновени продавачи, шерифи, домакини. Когато обаче един от тях е жестоко убит, всички тези странни създания се обединяват в още по-причудлива коалиция, за да намерят злосторника.

ROOM 104 - СТАЯ 104

„Стая 104” е един нов и леко необикновен сериал на HBO. Като театър, но на голям екран. Поредицата разказва за съдбите и историите на най-различни хора, решили да отседнат във въпросната хотелска стая 104.

Сериалът е смесица от най-различни жанрове - хорър, драма, трилър, комедия - общо взето, каквото ви душа иска.

Сред първите персонажи, които ще срещнем, са детегледачка, чийто живот взима злокобен обрат; осемдесетгодишна жена, която вярва, че може да роди дете в друго измерение на вселената; свещеник, водач на култ и други така „свестни” хора.

ATYPICAL - НЕТИПИЧЕН

„Нетипичен” е нов сериал на „Нетфликс” , който стартира на 11 август, а мненията за него са от добри до ужасяващи. Сериалът разказва за момче с аутизъм, чието желание е да има гадже. Половинчасовите епизоди трудно могат да се нарекат комедия, въпреки че се опитват да спазват точно правилата на гимназиалната, тийнейджърска комедия. Виждаме опитите на момчето да си намери приятелка с помощта и съветите на своята майка, както и отношенията му с останалите деца. Всъщност, ако наистина може да се намери добър пример за сериал, който разказва за съдбата и трудностите на семейство, което отглежда дете с трудности в развитието, това е сериалът „Без думи” на Hulu.Така че, ако търсите подобно нещо - ориентирайте се там.

DEFENDERS - ЗАЩИТНИЦИТЕ

Защитниците”, или Defenders, е за почитателите на комиксите и на яростната и вечна битка между добрите и злите - ако можем точно да уточним кои са добри и лоши. Поредицата, чийтопълен първи сезон ще излезе на 18 август, е базирана на „Защитниците” на Marvel.

Заедно виждаме Деърдевил, Железния юмрук, Джесика Джоунс и Люк Кейдж, които се обединяват, за да борят престъпността в Ню Йорк.

И на върха на удоволствието от цялата тази „сбирщина” виждаме Сигорни Уийвър в ролята на Александра, която се появява рано и бързо в образа на злодей, невиждан досега за киновселената на Marvel. Сериалът успява да поддържа един богат и разнообразен сюжет, като жонглира между пет напълно равноправни отделни линии, без зрителят да се обърква твърде много и да се разсейва с фейсбука си, опитвайки се да се ориентира какво гледа.

Джоуи имаше рожден ден преди няколко дни. Виж какво научихме от него за живота!