Театър пред театъра

Ще гледаме три комедийни постановки под открито софийско небе

0 коментара Сподели:

Етюдите на София

Предстои „Театър пред театъра“ – едно чудесно събитие, което Народният театър „Иван Вазов“ организира за всички приятели на сценичното изкуство в периода 3 – 7 юли. В първия ден и първия час на лятото – 21 юни в 07:43 часа, касите на театъра ще отворят врати и ще имаш възможност да си купиш билет на специална цена. Само в този ден билетите ще струват 15 вместо 25 лева, а за ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение цената ще е 12 лева. Това първо по рода си събитие ще събира по 1000 души всяка вечер на откритата сцена под нощното небе на София.

Преживяването определено ще си струва. Зрителите на "Театър пред театъра" ще се любуват на едно уникално и първо по рода си изживяване в романтична атмосфера заедно със звездите на Народен – Георги Мамалев, Мария Каварджикова, Аня Пенчева, Михаил Петров, Антон Радичев, Ева Тепавичарова, Биляна Петринска и много други. Ако искаш да си част от магията на събитието, побързай да си вземеш билет, защото голяма част вече са продадени.

И тъй като лятото е сезонът на усмивките, какво по-подходящо посрещане от това с три комедийни постановки под открито небе.

На 3 и 4 юли от 21:30 часа ще се играе "МНИМИЯТ БОЛЕН" по Молиер, режисьор Владлен Александров. Арган е централният персонаж. Около него се завърта история за хипохондрик, страдащ от всички възможни болести. Недоразуменията, скритите любови, хитрините на цялото му домочадие и неразбориите с неговите лекуващи лекари ще те накарат да се посмееш.

Участват: Георги Мамалев, Ева Тепавичарова, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Михаил Петров, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Сава Драгунчев, Валентин Балабанов, Слав Бистрев, Жорж Паликарски, Николай Казаков.

На 5 юли отново в 21:30 часа ще може да се позабавляваш с "ЛУНАТИЦИ" по Кен Лудвиг, режисьор: Росица Обрешкова. Главни действащи лица са двойка прочути навремето актьори – Джордж и Шарлът Хей, които са принудени да играят в градчета на малки, бедни сцени. За тях най-важно е да бъдат в театъра. Той е връзката им с хората и това е смисълът в техния живот. С лудешки ритъм и чувство за абсурдно смешното всъщност актьори играят актьори и правят театър в театъра.

С участието на: Михаил Петров, Аня Пенчева, София Бобчева, Виолета Гиндева/Анна Петрова, Васил Драганов, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев

На 6 и 7 юли в 21:30 часа човекът, който стана лице на българската театрална комедия – Камен Донев, ще те накара да се залееш от смях с постановката "ПОЧИВЕН ДЕН", на която е автор и режисьор. Тук става въпрос за напрегнатите взаимоотношения в бита на съвременния българин, които точно в почивния ден добиват инфарктен характер и водят до комични ситуации.

Участват: Антон Радичев, Мария Каварджикова, Кирил Кавадарков, Милена Атанасова, Пламен Пеев/Васил Драганов, Благовест Благоев, Карла Рахал, Биляна Петринска, Марин Янев, Илиана Коджабашева, Зафир Раджаб

 

Ние със сигурност ще бъдем там, защото не се сещаме за по-добър начин да посрещнем така дългоочакваното лято. Каним и теб, за да споделим заедно това вълнуващо изживяване.

А лятото събираме в бутилка, в парка

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *