Най-добрите филми по действителен случай

Живот като на кино. А може би точно това търсим?

0 коментара Сподели:

„Търсим щастие, прошка, когато сме виновни, гоним лошите духове от ума си, живеем в оскъдица, за да имат другите около нас. Такива сме, хора сме.“ Така биха се описали героите, чиито истории разказват в поредица от филми. Но те са скромни, не се славят с името си, а просто разказват сюжета на живота си. Истории за воля, борба, игра на съдба. Може би трябва да чуем какво имат да кажат във филмите по техен сценарий.

Филми по действителен случай:

Преследване на щастието (The Pursuit of Happyness)
Историята на Кристофър Гарднър

Кристофър Гарднър (в ролята Уил Смит) живее с жена си и петгодишния си син в малък и скромен апартамент в Сан Франциско. Той е търговец на медицинско оборудване – продава преносим рентген и обикаля от болница на болница. Инвестира всичките си спестявания, като купува стотици кашони от стоката с надежда, че ще осигури прехраната за семейството си. След като жена му го напуска, той започва да се грижи сам за сина си, а това се оказва нелесна задача. Бащинската обич го тласка да направи всичко, за да осигури дом и пари за малкия си син. Но с какви предизвикателствата на съдбата се бори Уил Смит и ще успее ли да изгради всичко от нулата? Определено филмът ще трогне всеки, който иска да преследва щастието в живота си.

Красив ум (A Beautiful Mind)
Историята на Джон и Форбс Наш

Джон Форбс Наш-младши е математик, който отдава младостта си да намери определена формула. Джон е различен и по-особен студент, но въпреки това е много умен. В ролята му Ръсел Кроу започва да разчита тайни кодове, засекретени в съобщения от руснаците, и предава информацията, описана в писма до тайнствен генерал. Конспиративната задача, в която се забърква математикът, излиза от границите на нормалното и започва да предизвиква проблеми на Джон Наш. Дали красивият му ум ще успее да се измъкне от клопката, в която е попаднал, и какво ще успее да пребори той? Историята на Джон учи, че всеки има собствени демони, с които ежедневно се сбогува, но те просто не искат да си тръгнат..

Несломим (Unbroken)
Историята на Луи Замперини

Устойчивостта и стоицизмът на човешкия дух – определено това е посланието на филма по сценарий на житейската история на Луи Замперини, режисиран от Анджелина Джоли. „Несломим“ е история за военния пилот и олимпийски спринтьор, който се среща лично с Адолф Хитлер през Втората световна война. На една от мисиите над Тихия океанпрез май 1943 г. самолетът, в който е Замперини, пада и се разбива в морето. Той и още двама войници оцеляват след катастрофата, но са в капана на безкрайното море, слънцето, глада и паниката. Дали ще успеят да оцелеят с помощта на надуваема лодка и много упорство и какво още е приготвила съдбата на Замперини? Човешкият дух е несломим, когато той е на герой с главно „Г“.

Мъже на честта (Men of Honor)
Историята на Карл Брашиър

Историята за мъжете на честта, един от тях е младият афромериканец Карл Брашиър (в ролята Куба Гудинг-джуниър), който се записва да следва във Военноморския флот за водолаз в спасителни операции. Той понася много подигравки за това, че е афроамериканец, и офицерът, който го обучава (в ролята Робърт де Ниро), го тренира строго, до нечовешки граници. Всички искат да го откажат от мечтата му, но той не предава. А вместо това започва да уважава офицера си и да доказва, че е достоен да бъде сред мъжете на честта. Дали ще го приемат за един от тях, или ще пречупят младия му дух? Карл Брашиър впоследствие загубва крак, но не спира да практикува гмуркане.

Хвани ме, ако можеш (Catch Me If You Can)
Историята на Франк Абагнейл

Oт 16-годишен Франк вече е мамил с фалшиви чекове на обща стойност 2,5 милиона долара,преминали през 26 страни. Сменил различни самоличности на пилот, лекар, затворнически инспектор и адвокат и е успял да избяга два пъти от полицията. В ролята на Франк – Леонардо ди Каприо, започва да пише чекове и да плаща с тях, а сумите са били за повече пари, отколкото е имал в сметката. Той вижда, че фалшифицирането му се удава, и продължава да експериментира със специфични счетоводителски и финансови трикове. Абагнейл е прочут с това, че се измъква от неприятностите като по сценарий на косъм. Въпреки това какво се случва с него след всичките измами? Определено не можеш да му хванеш всички трикове.

Със сигурност след тези пет филма искаш още, защото емоциите, които оставят след себе си, историите, които разказват те, са вдъхновението, от което имаш нужда.

Виж предните 5.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *