5 сериала, които да гледаме през декември

Защото всеки има право на няколко часа само за себе си

0 коментара Сподели:

Декември е може би месецът, който най-много свързваме с топлината на домашния уют, свиването под одеялото с чаша червено вино или горещо какао. Това е времето, в което можем да изкараме без угризения няколко часа в безметежно гледане на приятен сериал, който да ни подслони и скрие от проблемите на външния свят. Събрахме пет сериала, с които да направите месеца наистина празничен.

КЪЩА ОТ КАРТИ,  (оригиналната версия, Би Би Си)

С действие, развиващо се точно след оставката на Маргарет Тачър, оригиналният „Къща от карти” съдържа не по-малко корумпирани политици и предателства от хитовата поредица на „Нетфликс”. Само дето тук всичко е привнесено с типичен британски хумор, нападки на по чаша чай, а ножът в гърба се забива с джентълменски замах и усмивка. Подобно на драмата с Кевин Спейси, тук главният персонаж е депутат – член на консерваторите, който отчаяно се опитва да се докопа до властта и да седне на премиерското кресло. Интригуващата фабула на тази класика на Би Би Си и невероятната игра на актьорите правят трилогията „Къща от карти” невероятно забавно и увлекателно пътешествие дори ако сте гледали римейка му. А и Иън Ричардсън и Даян Флетчър са чудесен заместител на коравите Франк и Клеър Ъндърууд, ако случайно вече ви липсват.

СВИДЕТЕЛ НА ОБВИНЕНИЕТО

Има ли по-добра компания за мързеливите празнични дни от компанията на добрата стара дама Агата Кристи? Коледният сериал на Би Би Си е базиран на късия разказ на Кралицата на кримките (само 23 страници), написан през 1925 година. Вече има успешни адаптации за театър, както и култовия филм, режисиран от Били Уайлдър, но все още има много какво да се чака и от сериала, най-малкото заради звездния му състав. Ким Катрал, или Саманта от „Сексът и градът”, е в ролята на жертвата – блестящата и богата Емили Френч. Историята е фокусирана върху Леонард Воул – мъж, наследил парите на убитата и заподозрян за нейната смърт – и негова партньорка  Ромейн, изиграна от Андреа Райсбороу, позната от отличения с „Оскар” „Бърдмен”. Смята се, че този сериал ще е дори по-добър от „10 малки негърчета”, екранизиран за миналата Коледа. Премиерата на „Свидетел на обвинението” е на 26 декември, точно за празниците.

ДОКТОР КОЙ  (DOCTOR WHO), (Специално празнично издание)

Доктора се завръща на 25 декември, точно 365 дни откакто Питър Капалди премина през сините врати на Тардис. Новото празнично приключение „Завръщането на доктор Мистерио” е със „супергеройски” обрат. Доктора се съюзява с герой на име Призрака и журналист, за да спаси Ню Йорк от извънземна атака. Това може би ще е последното коледно издание за сценариста Стивън Мофат, който ще предаде бъдещето на поредицата след сезона през 2017-а в ръцете на сценариста на кримката „Броудчърч” Крис Чибнал.

РАЗВОД  (DIVORCE), (HBO)

Коледа… време за прекарване на дълги, дълги часове със семейството.   Задушевни разговори, неловко мълчание, усилени опити за избягване на взривоопасни въпроси, усещане, че сте седнали върху цъкаща бомба, която всеки момент ще гръмне и ще се озовете насред хаос от парчета пита, руска салата и следи от надеждите ви за безметежна вечер. Ако сте от хората, чиито празници приличат не толкова на „Наистина любов”, а повече на „Войната на семейство Роуз”, тогава не изпускайте „Развод” със Сара Джесика Паркър. Достатъчно е да видите Франсис по пижама, насред три метра сняг и с куче, тежащо 50 кила, изхвърлена от дома си преди Коледа – за да разберете, че нещата не са толкова лоши. Те могат да бъдат много по-лоши. Но за щастие и забавни.

МЛАДИЯТ ПАПА

Той е млад. Той разбира от маркетинг. Той е американец. Той е папа. И е на път да се превърне в най-великия и обсъждан ръководител на Католическата църква в тази антиутопия на съвременния Фелини – Великия Паоло Сорентино. Той е тук, за да направи от магията на телевизията… наистина магия. Той е тук, за да ни покаже, че сериалите никога няма да бъдат отново същите. За тези, които все още не са успели да видят Джъд Лоу като Папа Пий XIII, то имаме добра новина за вас! Целият първи сезон ви чака, за да поразтърси вярата ви точно преди Коледа или пък да я направи по-силна… Изборът е ваш и само ваш!

Не е сериал, ама виж дали са "съюзени" Брад Пит и Марион Котияр в новия филм

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *