Английският доктор, не пациент

Хю Лори с нова роля на лекар в сериал и звезда на „Алея на славата“

0 коментара Сподели:

Няма начин да не знаете кой е Хю Лори и неговия най-популярен персонаж –

този на д-р Хаус от едноименния сериал. След уморителните за актьора осем сезона с по 22 серии всеки малко хора очакваха Лори да се завърне към телевизията. Той обаче опроверга тези мнения и през април 2016 г. изгря в мини сериала „Нощният мениджър“ –  гениална шпионска британско – американска продукция на BBC и AMC по едноименния роман на Джон льо Каре. Няколко месеца по-късно изненадите, които Хю предлага на феновете си, продължават, след като през октомври започна сериалът „Ченс“ (Chance).

Докато в „Нощният мениджър“ Хю Лори е брилянтен в ролята си на лошия герой, в „Ченс“ актьорът отново се превъплъщава в лекар. Този път той е съдебен невропсихиатър от Сан Франциско, който постепенно потъва в свят, където никой не е такъв, какъвто изглежда. Изплуващи на повърхността тайни, престъпления, психични отклонения, полицейска корупция – определено няма да ви е скучно да проследите излезлите до момента 7 епизода. Продукцията е на Hulu, които планират историята да се развие в два сезона от по 10 епизода.

Сега сигурно ви се струва странно, че Хю Лори играе прочутия циник д-р Хаус в сериала, озаглавен именно с фамилията на брилянтния диагностик, след което заема главната роля на д-р Ченс, а епизодите отново са кръстени на фамилното име на лекаря. Самият Лори смята, че зрителите едва ли ще се сблъскат с ненужни препратки между двата докторски персонажа, тъй като те нямат нищо общо. Бъдете спокойни, животът на Ченс е категорично различен от този на Хаус, характерът и възприятията също. Невропсихиатърът бързо ще ви потопи в много мрачен свят, който с развитието на сюжета става все по-опасен и с натрапчиво чувство за безизходица.

От гледна точка на хобита Хю Лори има повече допирни точки с д-р Хаус, отколкото с Ченс. Както саркастичният доктор, Лори е запален мотоциклетист. Получава първия си мотор като подарък от баща си за 16-ия си рожден ден и оттогава колекционира различни модели машини.

Хю е още много добър пианист и китарист, с два издадени студийни албума.

През 1996 г. издава и книга – хумористичния съспенс „Търговецът на оръжие“, който се приема много топло от критиците.

При такава несъмнено забележителна кариера за Хю Лори беше само въпрос на време неговата звезда да се озове на „Алея на славата“ в Холивуд. Това се случи преди малко повече от месец, когато английският актьор прие отличието, обут с чорапи на великобританския флаг и в компанията на своя добър приятел и колега Стивън Фрай. Лори и Фрай се познават още от студентските си години, когато се изявяват като комици, а по-късно играят заедно в тв поредиците „Джийвс и Устър“ и „Черното влечуго“. По време на холивудската церемония Фрай  споделя, кактодоктор Уотсън на приятеля си Холмс, че това е най-мъдрият и мил приятел, който епознавал. Самият Хю Лори пък коментира: „Това не е справедлив свят. Сега съм на 57 и съм живял един невероятно хубав живот от началото до края, толкова хубав, че съм в очакване пиано да падне на главата ми, за да възстанови баланса“. С присъщото си чувство за хумор актьорът добавя: „Досега съм бил голям късметлия. Сега отивам да се наслаждавам на тази

необикновена чест и извънредно добър мой късмет, а първото нещо утре сутрин ще е да се захвана с проблема за световната несправедливост.

Хю Лори е не само извънредно голям късметлия. Друг изключителен факт, за който получава адмирации, е неговата вярност към съпругата му. Независимо от настървеното преследване от папараци през годините актьорът остава твърд зад принципите си и повечето негови уловени иззад храстите снимки показват пазаруване в супермаркет вместо каквито и да е скандални кадри. Като имаме предвид, че Лори живее разделен от жена си и трите си деца в продължение на 8 години по време на снимките на „Д-р Хаус“, няма как да не сме впечатлени. С няколко думи, истински британски джентълмен.

Виж дали другият ни любимец, Майкъл Скофийлд, ще избяга и този път.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *