ХИТМЕН: АГЕНТ 47 И ВАКАНЦИЯТА ПО КИНАТА

Адаптацията по "Хитмен", снимана до голяма степен в България, и приключенската комедия "Ваканцията"

0 коментара Сподели:

Джеси Айзенбърг и Кристен Стюарт не успяха да привлекат достатъчно публика в салоните и премиерната им лента "Ултра напушен агент" събра едва 27 000 лв. приходи. Първото място отново зае шпионската лента с Хенри Кавил и Арми Хамър – "Мъжът от U.N.C.L.E". През последния уикенд на август ще видим две премиерни заглавия – римейка на адаптацията по известната видеоигра "Хитмен: Агент 47" и приключенската комедия "Ваканцията".

ХИТМЕН: АГЕНТ 47
режисьор: Александър Бах
сценарист: Скип Уудс, Майкъл Финч
в ролите: Рупърт Френд, Хана Уеър, Захари Куинто, Томас Кречман, Анджелабейби, Майкъл Коркоран и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 5.9/10 (от 4594 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  8%
рейтинг в metacritics: 29/100

През 2007 по екраните се появи първата адаптация по "Хитмен", снимана до голяма степен в България. Лентата далеч не бе финансов провал и с бюджет от 25 милиона долара успя да изкара 100, но не се сдоби с продължение. А тенденцията тези дни е към рестартиране на поредиците (както ще видим и с предстоящия "Транспортер"). Новият Хитмен е с бюджет 35 милиона, а в ролята на безименния Агент 47 ще влезе британецът Рупърт Френд.

Лентата разказва за генетично подсиления наемник, който още от зачеването си е трениран да бъде перфектна машина за убиване. Последната му цел е мегакорпорация, която цели да разкрие тайните на Агент-47, за да създаде армия от убийци с още по-голяма сила от собствената му. В мисията си агентът се съюзява с млада жена, която може да се окаже ключът към спечелването на най-голямата битка в живота му.

"Агент 47 не успява да прескочи ниската летва, поставена от предшественика си, изоставяйки вълнуващия екшън за сметка на бляскава смесица от глупаво насилие и продуктово позициониране."

ВАКАНЦИЯТА
режисьор: Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстайн
сценарист: Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстайн
в ролите: Ед Хелмс, Кристина Апългейт, Чарли Дей, Крис Хемсуърт, Лесли Ман, Чейви Чейс, Бевърли Данджело, Рон Ливингстън и др.
очаквания: 1/10
рейтинг в imdb: 6.3/10 (от 8332 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  26%
рейтинг в metacritics: 34/100

"Ваканцията" се явява пета част от поредицата, започнала през 80-те, с участието на Чейви Чейс и Бевърли Данджело.  За разлика от тогавашните създатели на филма, класиците Харолд Реймис и Джон Хюз, новата "Ваканция" е поверена на дебютантите режисьори, Джон Франсис Дейли (Freaks and Geeks) и Джонатан Голдстайн. По всичко изглежда, че дуото е създало не повече от стандартната доза затъпяващ американски хумор с титулярите от този "жанр" – Ед Хелмс и Чарли Дей.

Ръсти Гризуолд (Хелмс) решава да заведе семейството си на пътешествие до Уейли Уърлд, за да разнообрази отношенията с жена си (Апългейт) и да се свърже по-добре със синовете си.

"Ваканцията" взима назаем основната сюжетна линия от лентата, която го е вдъхновила, но забравя чара и сърцето на оригинала, превръщайки се в поредната носталгична възстановка, която изпуска същината."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *