ПЕТТЕ ЛЮБИМИ ФИЛМА НА MARTEN

Jameson ни предизвика да разберем кои са петте любими филма на Marten

0 коментара Сподели:

Васил Германов, undertheline.net

Marten e градски герой до мозъка на костите си, водещ елемент във фънк културата на София от има-няма 15 години. Паралелно с музиката Marten направи и собствена high end street линия облекла с blackmarket. И през този сезон е водещ на шоуто Гласът на България, част е от Tri O Five, а няколко дни минаха от раждането на дъщеричката му Франки. Както и друг път сме казвали – Marten е машина, а днес го разпитваме кои са петте му любими филма.

BIG FISH (2003)
ГОЛЯМА РИБА


Малко неща в киното са по-големи от въображението на Тим Бъртън. Под неговата режисура една човешка история от роман на Даниел Уолъс оживява във филм, в който лесно губиш усещане за граница между факт и измислица. Уилям Блум e момче, което така и не успява да опознае истински баща си, ето защо, като разбира, че той е тежко болен, търси своя начин да го усети близък, като сглобява парченцата от житейските му разкази. Пищен като картинка и хитър като хумор, Big Fish е от филмите, които те учат да живееш по един индиректен, но някак правилен начин.
Виж трейлъра тук

FIGHT CLUB (1999)
БОЕН КЛУБ


Ако беше книга от задължителната литература в училище, „Боен клуб“ щеше да е „Под игото“. Не може да не си го гледал! Интересното е, че авторът на едноименния роман, по който Финчър прави лентата си, Чък Паланюк, споделя, че дори намира филма за по-добрата версия. Специално за бойните сцени Едуард Нортън и Брад Пит вземат уроци по бокс и таекуондо. И както се казва във филма “Първото правило на Fight Club е, че не се говори за Fight Club”. Гле-дай-го!
Виж трейлъра тук

SNATCH (2000)
ГЕПИ


Гай Ричи и лондонската гангстерска комедия, в която Брад Пит раздава шамари. Замесени са една шепа колоритни герои, които обитават подземния свят. Всъщност Пит снима „Гепи“ точно след края на „Боен клуб“ и дори се оказал леко притеснен, че ще играе подобен типаж, но пък бил голям фен на режисьора и затова приема ролята. Филмът държал рекорд за използване на fuck 163 пъти, поне докато не се появи „Вълкът от Уолстрийт“, който утрои резултата.
Виж трейлъра тук

WILLOW (1988)
УИЛОУ


Приключенска история, в която предсказание обещава, че едно бебе ще избави света от злото. Първо обаче то трябва да бъде спасено. Със задачата се заема джуджето Уилоу. Магически свят на пророчества и чудовища, който ще те отнесе в едно друго време. Историята всъщност е написана от Джордж Лукас (“Междузвездни войни”). Интересен факт е, че злите кучета във филма са ротвайлери с гумени маски и костюми. Визуалните ефекти са впечатляващи за времето.
Виж трейлъра тук

SINGLES (1992)
ЛЮБОВНИ КВАРТИРИ


Грънч ерата в Сиатъл и животът на няколко мъже и жени в двайсетте си години. Всичко е търсене на любов, секс и музика. Другото е за фон. Към доста приятната история добавяме и феноменален саундтрак, като дори едно от отхвърлените заглавия на филма е Come As You Are по парчето на Nirvana.
Виж трейлъра тук

Виж и петте любими филма на Мария Силвестър.

Тагове: филми Jameson Marten
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *