СИЛНА ШЕСТИЦА ПРЕДСТОЯЩИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ

Кои са филмите, в очакване на които леко потръпваме?

0 коментара Сподели:

THE CUT
режисьор – Фатих Акин
жанр – драма, исторически
статус – постпродукция
в ролите – Тахар Рахим, Симон Абкариян, Омар Насредин, Кеворк Маликиян и др.

Германски турчин прави филм за арменския геноцид, при който османците са отнели 1.5 милиона животи… Името на този човек съвсем не е случайно – Фатих Акин е един от най-почитаните режисьори в целия свят, награден от всички значими световни фестивали и част от журито на повечето от тях. Филмите му докосват дълбоко зрителите и също като лентата му от 2009 са истинска "храна за душата". Новото му произведение ще направи своята премиера на тазгодишния фестивал във Венеция и с голяма вероятност ще си тръгне от там с бурни аплодисменти и Златен лъв въпреки смъртните заплахи, които режисьорът получава от турските фанатизирани националисти. Другото име зад сценария на филма също не е за пренебрегване – иранският сценарист от арменски произход, Мардик Мартин, работил по филми като "Коварни улици", "Ню Йорк, Ню Йорк" и "Разяреният бик", който се завръща в киното след 34-годишно прекъсване.

След като оцелява от първите масови кланета, Назарет Маногиян (Тахар Рахим) е депортиран от родното си градче Мардин, след което разбира, че дъщерите му също може би са оцелели. В опита си да ги намери Назарет е изправен пред огромно пътешествие през месопотамските пустини, Хавана и Северна Дакота.

EVERY THING WILL BE FINE (2014 – 2015)
режисьор – Вим Вендерс
жанр – драма
статус – постпродукция
в ролите – Джеймс Франко, Рейчъл Макадамс, Шарлот Гейнсбург

След несъществен семеен скандал писателят Томас Елдан (Джеймс Франко) тръгва безцелно с колата си из покрайнините на града, където случайно удря и убива малко момче. Томас прекарва следващите дванадесет години, изследвайки инцидента и последиците му върху живота на майката на момчето – Кейт (Рейчъл Макадамс), и неговия собствен.

Зад 3D камерата на Вендерс ще застане вече култовият френски оператор Беноа Дебие ("Необратимо", "Enter the void", "Купонджийки"), а лентата определено ще бъде сериозно изпитание за Джеймс Франко, който доста покачи нивото си напоследък.


THE GUNMAN (ФЕВРУАРИ, 2015)
режисьор – Пиер Морел
жанр – екшън / криминален / драма
статус – постпродукция
в ролите – Шон Пен, Идрис Елба, Хавиер Бардем, Рей Уинстън

Международният шпионин Мартин Териър (Шон Пен) иска да се пенсионира и да се отдаде на дългогодишната си любов (Ясмин Трика), но организацията, за която работи, мисли другояче. Играта на котка и мишка е неизбежна.
Въпреки че не звучи като най-оригиналния сюжет, с имена като Пен, Бардем, Уинстън и Елба и взривоопасен режисьор като Пиер Морел ("Твърде лично") "The Gunman" спечели място в класацията ни.

BLACK MASS (СЕПТЕМВРИ, 2015)
режисьор – Скот Купър
жанр – криминален / екшън / драма
статус – постпродукция
в ролите – Джони Деп, Бенедикт Къмбърбач, Джоел Еджертън, Сиена Милър, Джуно Темпъл, Кори Стол, Кевин Бейкън, Адам Скот, Джеймс Русо

Джон Конъли (Бенедикт Къмбърбач) и Джеймс "Уайти" Бългър (Джони Деп) израстват заедно по улиците на южен Бостън. Няколко десетилетия по-късно, в края на 70-те, двамата се срещат отново, но този път Конъли е голяма клечка във ФБР, а Уайти е кръстник на ирландската мафия. Двамата сключват мръсна сделка за размяна на тайни, която цели да повали цялата италианска мафия в Бостън, но нещата излизат извън контрол и се стига до вихрушка от убийства, рекет, обвинения, а малко по-късно Уайти влиза в списъка на ФБР за 10-те най-издирвани.

По всичко изглежда, че това ще бъде голямото завръщане на Джони Деп в света на сериозното кино. Като добавим режисьор като Скот Купър ("Лудо сърце", "Вън от пещта"), чиито актьори правят чудеса във филмите му, и партньор като Бенедикт Къмбърбач, "Black Mass" по биографичната книга на Дик Лер и Джерард О'Нийл, изглежда като филм мечта.


THE MAN FROM U.N.C.L.E. (Август, 2015)
режисьор – Гай Ричи
жанр – екшън / приключенски / комедия
статус – постпродукция
в ролите – Хенри Кавил, Хю Грант, Арми Хамър, Джаред Харис, Дейвид Бекъм (под въпрос)

За разлика от мнозина ние обожаваме филмите за Шерлок Холмс на Гай Ричи, но се радваме, че вместо да тръгне към трети филм (който със сигурност ще е финансово успешен), Ричи се насочва към нещо съвсем различно – "спай-фай" екшън-комедия, базирана на едноименния сериал на МГМ от 60-те.

В началото на 60-те години агентите на U.N.C.L.E. – Наполеон Соло (Хенри Кавил) и Илия Курякин (Арми Хамър), обединяват силите си срещу международен престъпен конгломерат, който се стреми да наруши крехкия баланс за надмощие чрез разпространението на ядрени оръжия и технологии. Единствената следа на агентите е дъщерята на изчезнал немски учен, който е ключът към внедряването им в организацията. Разбира се, надпреварата с времето е задължителна, а бъдещето на света е в ръцете на Соло и Курякин.

В края на 2011 начело на проекта е бил Стивън Содърбърг и редовният му сценарист Скот Бърнс, но отпуснатият бюджет (60 милиона) е бил недостатъчен за адекватното изобразяване на действието според режисьора и малко по-късно той се е отказал. Сумата, с която Ричи разполага, е малко по-голяма – 75 милиона.

Оператор на филма ще бъде Джон Матисън ("Гладиатор", "Небесно царство"), а музиката е поверена на Даниел Пембертън, прочул се със саундтрака си към "Съветникът".


I WALK WITH THE DEAD
режисьор – Никълас Виндинг Рефн
жанр – секс трилър / ужаси
статус – снимките започват тази година в Лос Анджелис
в ролите – Кери Мълиган (под въпрос)

След като филмите му са изпълнени предимно с мъжки роли и неведнъж е обвиняван за женомразец, датчанинът прави рязък завой за следващия си проект, за който се говори, че ще се състои изцяло от жени. След като самият той признава невъзможността си да пише добри женски героини, за сценария Никълас взима на помощ жената драматург Поли Стенам, известна с пиесата "Лицето", която написва едва на 19-годишна възраст. До момента няма почти никаква информация за новия филм на Рефн, освен че ще бъде изпълнен с много секс, а желанието му е Кери Мълиган да поеме главната роля. Предвид последните му два филма и факта, че поема по изцяло нова за него пътека, обрисувана с доста примамливо заглавие, "I Walk With The Dead" непременно е в бъдещия ни watchlist.


 

Още предстоящи филмови заглавия, които ни спечелиха – виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *