Фестивал на виното в Bulgaria Mall

0 коментара Сподели:

Не го крием, защото фактите няма как да се скрият – градският хедонизъм е част от душите ни и обожаваме всеки откраднат миг удоволствие в деня си. Затова за шеста поредна година се спускаме към света на дяволития Дионис и се отправяме към Фестивала на виното в Bulgaria Mall.

На 19 и 20 октомври в ниво партер над 20 винопроизводители и вносители ще погалят небцето ни със селекция от разнообразни български и вносни вина.

Участие ще вземат Du Chef Radichev със своите върховни сирена с трюфели и Elly's Supreme Taste с най-доброто от зехтина и балсамовия оцет. Входът към тази велика наслада е отворен за всеки посетител, а златното време е 13:00 – 19:00 часа. И за да бъде удоволствието максимално за всички сетива, ценителите на  добрата кухня и качествените вина ще имат възможност да се насладят на ексклузивна дегустация. Шеф Антоан Верест и екипът на L'Instant Catering ще представят 5 селектирани вина, съчетани със специално дегустационно меню. Салата с пушена сьомга и миди, Ескарго по бургундски, Сьомга бонбони, Поширано яйце, сос от червено вино, опушен бекон и гъби, Трилогия „Шоколад и малини“ и Малинов мус, сервиран с прясно настърган шоколад са само част от вълшебствата, които ще докоснат небцето ни.

А сега плавно се връщаме към първото главното лице: Шеф Антоан Верест е трето поколение готвач, като за пръв път влиза в кухнята още на 13 години – без да разбере, че това негово забавление един ден ще стане негова професия. Завършва престижно кулинарно училище в Париж, където среща и своята половинка Карин – спътник и до днешен в неговия живот. Пътуват и работят в различни краища на света като Париж, Мелбърн и Дубай. Все пак нещо ги грабва за пристан в България, от където са и корените на Карин. Ресторантът, който създават тук, в София, печели два пъти наградата на Бакхус – Ресторант на годината. По-късно обаче развиват идеята за L’instant Catering като френски бутик, в който се предлага висококачествена храна за вкъщи, за събития.

Основният фокус за избора на всяко едно от изтънчените  ястия, е българското вино. В дегустацията участие ще вземат едни от най-добрите изби на нашия пазар, а именно:  Bratanov, Rupel, Augeo Family Estate, Villa Melnik , Winery Afuzov Trastena. A кое е ястието, което си партнира със съответния сорт ще разберете сами на 19 октомври! Потопете се в света на градския хедонизъм, като запазите своето място още днес

  Още за събитието ще откриеш ето тук

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *