Фестивал на виното в Bulgaria Mall

  • 19.10.2019
  • Bulgaria Mall
  • вход 0 лева

Не го крием, защото фактите няма как да се скрият – градският хедонизъм е част от душите ни и обожаваме всеки откраднат миг удоволствие в деня си. Затова за шеста поредна година се спускаме към света на дяволития Дионис и се отправяме към Фестивала на виното в Bulgaria Mall.

На 19 и 20 октомври в ниво партер над 20 винопроизводители и вносители ще погалят небцето ни със селекция от разнообразни български и вносни вина.

Участие ще вземат Du Chef Radichev със своите върховни сирена с трюфели и Elly's Supreme Taste с най-доброто от зехтина и балсамовия оцет. Входът към тази велика наслада е отворен за всеки посетител, а златното време е 13:00 - 19:00 часа. И за да бъде удоволствието максимално за всички сетива, ценителите на  добрата кухня и качествените вина ще имат възможност да се насладят на ексклузивна дегустация. Шеф Антоан Верест и екипът на L'Instant Catering ще представят 5 селектирани вина, съчетани със специално дегустационно меню. Салата с пушена сьомга и миди, Ескарго по бургундски, Сьомга бонбони, Поширано яйце, сос от червено вино, опушен бекон и гъби, Трилогия „Шоколад и малини“ и Малинов мус, сервиран с прясно настърган шоколад са само част от вълшебствата, които ще докоснат небцето ни.

А сега плавно се връщаме към първото главното лице: Шеф Антоан Верест е трето поколение готвач, като за пръв път влиза в кухнята още на 13 години – без да разбере, че това негово забавление един ден ще стане негова професия. Завършва престижно кулинарно училище в Париж, където среща и своята половинка Карин – спътник и до днешен в неговия живот. Пътуват и работят в различни краища на света като Париж, Мелбърн и Дубай. Все пак нещо ги грабва за пристан в България, от където са и корените на Карин. Ресторантът, който създават тук, в София, печели два пъти наградата на Бакхус – Ресторант на годината. По-късно обаче развиват идеята за L’instant Catering като френски бутик, в който се предлага висококачествена храна за вкъщи, за събития.

Основният фокус за избора на всяко едно от изтънчените  ястия, е българското вино. В дегустацията участие ще вземат едни от най-добрите изби на нашия пазар, а именно:  Bratanov, Rupel, Augeo Family Estate, Villa Melnik , Winery Afuzov Trastena. A кое е ястието, което си партнира със съответния сорт ще разберете сами на 19 октомври! Потопете се в света на градския хедонизъм, като запазите своето място още днес

  Още за събитието ще откриеш ето тук