KERRI CHANDLER

Американската машина Kerri Chandler беше един от основните хедлайнери на второто издание на Horizon Festival в Банско тази година

  • 10.04.2014
  • от Horizon Festival

На седемдневния зимен карнавал той направи два страхотни сета, които аз лично ще помня трак по трак. Музиката му беше необикновен микс от house, дълбок deep, стигащи до disco и afro ритми, които той допълнително „чандлъризваше“ на живо.
Както той, така и ние сме супер впечатлени от цялата организация и парти атмосфера, дошла от хилядите луди лондончани, прекосили Европа, за да изживеят тази фестивална седмица. За списанието на Horizon, Kerri разказа за винила, новите джаджи и 90-те години в Ню Джърси.  

Сподели, че нямаш търпение за фестивала. Какви са твоите очаквания?
Никога не съм бил в България, но съм чувал, че има страхотна сцена. Като гледам артистите, които са в лайнъпа, мисля, че това ще е една прекрасна парти седмица. Освен това там ще се видя с много приятели, чух се с момчетата от MadTech и те ще са в пълен състав. Ще е голяма забава.

Ти си на денс сцената от повече от 20 години... Как успяваш да си все толкова свеж в музиката и в час с новите джаджи?
Обичам музиката... и мисля, че се променя постоянно към добро... когато не ми е достатъчно яко парчето, аз си го едитвам. Постоянно експериментирам и с различни машинки. Новите технологии са само за наше удобство.  

Кой от останалите артисти в програмата на Horizon нямаш търпение да чуеш?
Искам да се сблъскам с възможно повече хора и места. Много от артистите в line-up сме приятели и винаги е приятно да видиш другите как се справят. Нямам търпение да чуя сетовете на всички.

Какво щеше да правиш, ако не беше диджей?
Учен, изобретател или инженер. Обичам да експериментирам с технологии и да „чандлъризирам“ голяма част от оборудването си – от дръм машините до синтезаторите. Любопитството ми към електрониките е от дете – разглобявах разни неща и размишлявах как работят. Не съм спрял и до днес.

Ако имаше машина на времето, в кой период на денс музиката би се върнал?
Сигурно във времената на Никола Тесла. Не е толкова известен като Едисън или Айнщайн, но работата му е фундаментална в разбирането на електричеството днес, както и в безжичните технологии, които използваме за даденост. Даже след Horizon отивам към Белград и ще си отделя един ден специално за неговия музей. Скоро го планирах, а от толкова време се канех. Много се вълнувам.

Aко случайно заседнеш горе в планината след гиг, кои три неща би взел със себе си?
Нали обещавате, че няма да се случи? Може би дебели дрехи, спален чувал и палатка.