HORIZON FESTIVAL BANSKO 2015

Виж какво те очаква между 7 и 14 март в Банско, на третото издание на вече култовия зимен фестивал Horizon 2015

0 коментара Сподели:

Приготви се за много музика на нестандартни сцени, ски, сноуборд и стискай палци времето да е също толкова благосклонно, колкото беше миналата година. Пистаааа!

ФЕСТИВАЛЪТ

Ако преди две години някой ни беше казал, че ще слушаме едни от любимите си DJ-и в Банско, едва ли щяхме да му повярваме. Две издания и редица приятни спомени по-късно обаче Horizon Festival си извоюва статута на един от най-бързоразвиващите се фестивали в Европа и безспорен авторитет, когато говорим за съвременна електронна музика. Третото издание на Horizon се задава на хоризонта, а ние определено нямаме никакви съмнения, че ни предстои поредното еклектично, хедонистично и незабравимо зимно преживяване. 7 дни, 6 нощи, 80 артисти от цял свят, 30 партита, 10 венюта, 70 километра писти – това е Horizon Festival 2015 в цифри. Единственото по рода си събитие у нас се превърна в неизменна част от ски сезона в Банско благодарение на растящия брой чуждестранни туристи, които Horizon успяват да привлекат всяка година. И ако през 2012 първото издание на фестивала носеше усещането за утопия, то в навечерието на третото му издание традиционните български обичаи и култура са само допълнителен акцент в програмата му.

СЦЕНИТЕ

Сцени на открито сред вековни борови гори, подземни каменни механи, басейни и стриптийз барове, заедно с най-добрите нощни клубове в Банско са само част от местата, на които ще се случват партитата. Казваме само част, защото организаторите всяка година ни изненадват с редица непредвидени или необявени събития, които безспорно правят Horizon Festival още по-вълнуващ. Зимните спортове и релаксиращите спа процедури не са новост по родните планински курорти и едва ли е необходимо да чакаме Horizon Festival, за да им се отдадем. Повечето имена от line-up-a на фестивала обаче са, което придава съвсем друг смисъл на комбинацията от трите. А през 2015 line-up-ът на Horizon в никакъв случай не изневерява на стила и разнообразието си.

АРТИСТИТЕ

Moodymann
успешно комбинира класическия саунд на house и techno музиката с jazz и soul елементи, създавайки звучене, което се удава на малцина. Той ще представи парчета от последния си албум, който е безспорен шоукейс за вдъхновенията му от електронна, hip-hop, funk и soul музика.

Стиловата еклектика стои и в основата на успеха на Submotion Orchestra, чийто последен албум представлява интересна симбиоза между електронното и акустичното звучене на бандата и емоционалните вокали на Ruby Wood. KiNK ще вземе участие на Horizon Festival за трети път. За трети път той влезе и в топ 3 на най-добрите live актове според Resident Advisor. Сетовете на Ben UFO се характеризират с разнообразна селекция, варираща от house през techno и minimal до dubstep и electro, майсторски миксирана, за да ви накара да танцувате. 4/4 селекцията е силната страна и на Pearson Sound. Move D специализира в house и techno музиката идваща от Берлин, а DJ EZ е един от двигателите на UK Garage стила. Към тях прибавяме Craig Charles с най-доброто от funk и soul музиката, jungle ритмите на Congo Natty и разтапящият глас на Fatima и бандата й. Line-upът предлага още приятни изненади във всеки един поджанр на електронната музика – Egyptian Lover, Dolan Bergin, Om Unit, Paleman, Foreign Concept, Flava D, Amy Becker, както и родните Nick Nikolov, Tekniq, Sirius & Methodikal и Ramsey Hercules.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *